Murat Boz'a 'Özledim' şarkısı şoku

Murat Boz'un seslendirdiği 'Özledim' şarkısının kendisine ait olduğunu iddia eden Uğur Bayar, açtığı tazminat davasını kazandı.

Fettah Can'ın yazıp bestelediği ve Murat Boz'un söylediği 'Özledim' adlı şarkı için şarkıcı ve bestekar Uğur Bayar, kendisinin olduğunu iddia etmişti. İkiliye tazminat davası açan Bayar, bu davayı kazandı. Mahkeme, Boz ve Can'ın 3'er bin TL maddi ve 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Uğur Bayar, açtığı davada 'Dünya' isimli eserin 2006 yılında çıkardığı 'Hak Etmedim' adlı albümünde yer aldığını ve Murat Boz'un 'Şans' isimli albümünde 'Özledim' isimli şarkısının izinsiz kullanıldığını iddia etmişti. Bayar, kendi şarkısını izinsiz kullanmanın yanı sıra söz yazarı olarak kendisinin değil Fettah Can'ın gösterdiklerini söyledi.

Dava dosyası bu iddiaların kesinleşmesi için 3 kez bilirkişiye gitti. Son olarak ise mahkeme Boz ve Can'ın itirazlarını reddederek kararı kesinleştirdi. Murat Boz, Fettah Can ve Dokuz Sekiz Müzik şirketi 3'er bin TL maddi, 10 bin TL manevi tazminat ödeyecek.

Çocuklar Duymasın'da şaşırtan gelişme!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar Duymasın'da şaşırtan gelişme!
Tarkan'ın bebeğinin cinsiyeti belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Tarkan'ın bebeğinin cinsiyeti belli oldu!

BİR YORUM YAPIN 0