Ferdi Merter hayatını kaybetti

Türk sinema ve televizyon tarihinin usta isimlerinden Ferdi Merter hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Şubat ayında evinde düşerek kalça kemiğini kıran usta oyuncu Ferdi Merter, 77 yaşında hayatını kaybetti. Dün gece evinde fenalaşan ve yoğun bakıma alınan Ferdi Merter’in acı haberini kızı Almula Merter, sosyal medya hesabından duyurdu. 

FERDİ MERTER FOSFOROĞLU KİMDİR?

19 Haziran 1939 tarihinde dünyaya gelen Ferdi Merter, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu aynı zamanda yönetmendir. İlk kez 1 yaşındayken 1940 yılında Tosun Paşa filminde kamera karşısına geçen usta oyuncusu 20 filmde çocuk ve genç rolünde oynadı. 1945 yılında Yeşilçam'da dublaj sanatçılığı yapan Merter, 1959 yılında konservatuvara girmiştir. 

1965 yılında Cansın Hanım’la  evlenen Ferdi Merter, kızı Almula Merter’le birlikte Çığır Sahne'yi kurdu.Yaşamının geri kalan kısmında beş farklı kitap yazan usta sanatçı,  seslendirme çalışmaları yaptı ve çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Arda Turan'dan doğacak oğluna 42 bin TL'lik puset

İLİŞKİLİ HABER

Arda Turan'dan doğacak oğluna 42 bin TL'lik puset
Kıvanç Tatlıtuğ daire parasına saat aldı

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ daire parasına saat aldı
Süperstar Ajda Pekkan elleriyle kedileri besledi

İLİŞKİLİ HABER

Süperstar Ajda Pekkan elleriyle kedileri besledi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0