Tarihi diziler merak uyandırıyor!

Azerbeycan'da dördüncüsü düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nda Türk sinemacı ve oyuncular sinema severlerle bir ataya geldi.

Bakü'de geçekleşen etkinliğe oyuncu Gizem Karaca, Deniz Oral ve yönetmen Mehmet Gün gibi isimlerin yanı sıra Diriliş Ertuğrul'da oynayan Sezgin Erdemir'de katıldı. 

Sungur Tekin'i canlandıran Erdemir, Türk sinema ve dizisi hakkında bu yorumlarda bulundu: 

"Türk sinemasının ciddi bir atak yaptığını söyleyemeyiz ama senelik sinema üretmede ciddi artış olduğunu görüyoruz. Özellikle Amerika filmlerine karşı yerli filmlerimizin gişesi yüksek. İyi yönetmen kültürümüz ve filmlerimiz var. Filmlerin yerli izleyiciye buluşması anlamında sıkıntılar bulunuyor. Yeteri kadar dağıtım desteği görmüyor."

Orta doğu başta olmak üzere Afrika'da Balkanlar'da ve Uzak Doğu'da bile Türk filmlerine dizilerine artan ilgiye değinen Erdemir, aynı zamanda film ve dizilerin çekilme saatlerini de hatırlatarak.

TARİHİ DİZİLER FARKINDALIK SAĞLIYOR!

Batıda bir saatte yayınlanan dizilerin bizde daha detaylı ve kapsamlı yapıldığı için iki buçuk saatte yayınlandığını belirtti. Aynı zamanda "Tarihi diziler merak uyandırıyor. Tarihi diziyi izleyince 'bu gerçekte böyle miydi, bir araştırayım' duygusu ortaya çıkıyorsa bu dizi başarılıdır. Onun içinde geçmişin ruhunu kaybetmeden diziler yapılmalıdır. Tarihi diziler farkındalık sağlıyor" sözleri ile konuşmasına devam etti. 

Yönetmen Mehmet Gün ise dizilerin turist oranını da arttırdığını söyleyerek, "Geçmişte dizi satın aldığımız ülkelere artık dizi satmaya başladık. Ülke içinde faydalı ve kazanç elde ediliyor. O dizileri izleyen insanlar Türkiye'yi merak ediyor ve o sanatçıları, mekanları görmeye geliyorlar. Turizm açısından çok iyi" şeklinde konuştu. 

'Öcü' Serra Yılmaz para için çarşafa girdi

İLİŞKİLİ HABER

'Öcü' Serra Yılmaz para için çarşafa girdi
Esra Albayrak TİKA'nın Burkina Faso'ya yaptığı gıda yardımına katıldı

İLİŞKİLİ HABER

Esra Albayrak TİKA'nın Burkina Faso'ya yaptığı gıda yardımına katıldı
Çin yönetimi uyardı: Maliyetli düğün harcaması yapmayın

İLİŞKİLİ HABER

Çin yönetimi uyardı: Maliyetli düğün harcaması yapmayın

BİR YORUM YAPIN 0