Şener Şen'in doğduğu ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

Sinema ve televizyon tarihinin usta sanatçısı Şener Şen'in Adana'da doğduğu ev bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesi altında.

Adana’da, marangozluğun ardından oyunculuk yapmaya başlayan ve 1989 yılında hayatını kaybeden Ali Şen’in kendisi gibi oyunculuk yapan oğlu Şener Şen’in  Seyhan ilçesindeki Kuruköprü Mahallesi’nde doğduğu ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Osmanlı-Türk mimarisine sahip ve en az 100 yıllık olduğu değerlendirilen ev, Şen Ailesi tarafından satıldıktan sonra iş yeri olarak kullanıldı. Bundan tam 5 yıl önce yangın nedeniyle büyük hasar gören ev hakkında binanın sahibi Ergun Yertutan, koruma kararı nedeniyle düzenleme yapamadıklarını, restorasyon için ise hiçbir kurumun kapılarını çalmadığını dile getirdi.

Kentin tarihi binaları üzerine araştırmalar yapan Nuri Erbaz, marangozluk yapan eniştesi Bekir Sıtkı Erdal ile Ali Şen’in 1930’lu yıllarda arkadaş olduğunu, Ali Şen’in 1940’lı yıllarda açılan Adana Halkevi Tiyatrosu’nun dekorlarını tasarladıktan sonra tiyatroya ilgi duyarak oyunculuk yapmaya başladığını kaydetti. Erbaz, Şener Şen’in de çocukluk dönemini Adana’da geçirdikten sonra, kariyeri için kentten ayrıldığını aktardı. Nuri Erbaz, önemli sanatçılar yetiştiren Adana’daki pek çok tarihi ev gibi, Şener Şen’in doğduğu eve de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Oyuncu Gökçe Akyıldız'dan yıllar sonra gelen evlilik itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Gökçe Akyıldız'dan yıllar sonra gelen evlilik itirafı!
İrem Helvacıoğlu'ndan şaşırtan evlilik açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

İrem Helvacıoğlu'ndan şaşırtan evlilik açıklaması
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

nizamettin 5 yıl önce

çok gereksiz bi haber olmuş, satmasaymış o kadar kıymetveriyosa dogdugu eve.

Foçanın Çavuşu 5 yıl önce

Devletmi sahip çıkacak adam hayatta kendisi sahip çıksın ne güzel yaaa herifin umrunda deyil devlet sanatçı diye yaptıracak eee sonra adam gelecek orda hava atacak burası benim evimdi falan filan akıllı olun beyler akıllı olallım.

Toplam 13 beğeni

A.A.H.7 5 yıl önce

hehe, benim anamin dedesi canakkale Gazisi. bizim köye yol bile yok. ama sinemada cuvallarla para kazanmis paralari ne yapacagini bilmiyenlerin degerlerini korumak icin devlet ödesin. yok böyle bir dünya.

Toplam 16 beğeni

hggull 5 yıl önce

Adam ölmüş, ev ölmüş çok mu

Toplam 4 beğeni

musa 5 yıl önce

hayatta olan birine "ölmüş" demek?? en hafif tabirle ayıp

Toplam 4 Beğeni

Meramli 5 yıl önce

Kendinin sahip çıkmadığına devlet mi sahip çıksın.

Toplam 12 beğeni

Hüseyin 5 yıl önce

Satmış adam neyine sahip çıkacak?.. Sorsan hatırlamıyordur bile...

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun