Bakanlık istedi Arka Sokaklar dizisi devreye girdi

Uzun süredir ekranlarda olan Arka Sokaklar yeni bölümünde Adalet Bakanlığı tarafından istenilen bir konuyu ele aldı.

Adalet Bakanlığı tarafından, şiddet ve cinsel istismar mağduru kadınlarla çocukların ifadelerinin alınması için özel oluşturulan adli görüşme odaları, 'Arka Sokaklar' dizisinin senaryosuna girdi.

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı, şiddet, cinsel istismar mağduru kadınlar ile çocukların uzmanlar eşliğinde ifadelerinin alındığı adli görüşme odalarının tanıtılması için çalışma yaptı. Bakanlık ayrıca yargının iş yükünü azaltan, uyuşmazlıkların mahkemelere taşınmadan çözüme kavuşturulmasını amaçlayan uzlaştırma ve arabuluculuğun da etkinliğinin artırılmasına, kamuoyuna anlatılmasına yönelik girişimlerde de bulundu. Adalet Bakanlığı yetkilileri, her üç uygulamanın da diziler aracılığıyla ekranlarda anlatılması, geniş kitlelere ulaştırılabilmesi amacıyla yapımcı, yönetmen ve senaristlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde yapım ekipleri adli süreçteki yeni uygulamalar hakkında bilgilendirildi. Görüşmeler sonrasında, Kanal D'de yayımlanan "Arka Sokaklar" dizisi, adli görüşme odaları ile arabuluculuk ve uzlaştırmanın senaryoya dahil edilmesi için harekete geçti.

Arka sokaklar dizisi

Arka sokaklar dizisi

Dizinin yönetmeni Orhan Oğuz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uzun yıllardır ekranlarda olan "Arka Sokaklar'ın Türk halkının büyük beğenisini kazandığını söyledi. 'Arka Sokaklar' dizisinin, hayatın içinden hikayelere yer verdiğini ifade eden Oğuz, insan hayatında, toplumsal yaşamda yargısal iş ve işlemlerin önemli bir yeri olduğunu belirterek, bu çerçevede yeni uygulamaları senaryolarında işlemek istediklerini anlattı. İlk olarak adli görüşme odaları uygulaması üzerinde çalıştıklarını dile getiren Oğuz, ilerleyen bölümlerde bu uygulamanın dizide yer alacağını bildirdi. Oğuz, daha sonra uzlaştırma, arabuluculuk gibi alternatif çözüm yollarının da gündeme getirileceğini belirtti. Yönetmen Orhan Oğuz, her üç uygulamanın da kendisini etkilediğini vurgulayarak, "Adli süreçlerdeki yeni uygulamalar, senaryolarımız için de bir açılım sağlıyor. Senaristlerimiz çalışmaya başladı, sahnelerimize yeni uygulamaları taşıyoruz. Seyircilerimiz önümüzdeki bölümlerde, bu konuları görebilecek' dedi.

 

Kolombiya Devlet Başkanı Haluk Levent'e teşekkür etti

İLİŞKİLİ HABER

Kolombiya Devlet Başkanı Haluk Levent'e teşekkür etti
Ocak ayında en çok onlar konuşuldu

İLİŞKİLİ HABER

Ocak ayında en çok onlar konuşuldu
Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş hayatını kaybetti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

ali kemal 5 yıl önce

bi polis olarak arka sokaklar dizisi bizi mahvetti

Toplam 7 beğeni

.... 5 yıl önce

Niye ki?

Toplam 0 Beğeni