Esenler Belediyesi Barış Manço'yu unutmadı!

7'den 70'e herkesin gönüllerini fetheden şarkıcı Barış Manço'nun ölümünün 20'nci yılı Esenler'de anıldı.

Esenler Belediyesi'nin Barış Manço ölümünün 20. yılına özel gerçekleştirdiği gecede, ESEV tiyatro topluluğu katılım gösteren izleyicilere mini oyun sahneledi. Oyun sonrasında Barış Manço'nun yaşamını gözler önüne seren belgesel gösteriminde bu zamana kadar hiç görülmemiş 20 fotoğrafı ortaya çıktı. Sergide, Barış Manço'nun özel eşyaları ve plakları da yer aldı.

''BARIŞ MANÇO'YU UNUTAMAMIZIN SEBEBİ...''

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Barış Manço'nun en kıymetli sanatçılardan biri olduğuna dikkat çekerek,

"Barış Manço, bizim toplumsal hafızamızda hala canlılığını ve dirildiğini koruyan ve hala unutulmazlar listesinde en başlarda yer alan önemli bir değerimizdir. Biz Esenler Belediyesi olarak Esenler'de çok önemli kültürel projeler yapıyoruz ama bu kültürel projeler içerisinde en çok önemsediğim şeylerden birisi de toplumsal hafızamızda çok önemli yer tutmuş, bu isimlerin unutulmamasını sağlamaktır. Unutulmamak, kendimizi unutmamak anlamına geliyor. Barış Manço'yu unutmuyoruz. 'Adam Olacak Çocuk' bugün herkesin dilinde, herkes bunu tekrar tekrar çocuklara veya bir çocuk topluluğuna hitap ederken söylüyorsa, bunun arkasında bana kalırsa, çok önemli bir anlam var. Barış Manço'yu unutmamamızın temel sebebi şu: Bir, yaptığı işi adam gibi yapmış. İki, yaptığı işi yaparken ben değil toplumun değerlerini dikkate alarak yapmış.

Yani yaşadığı toplum kendisi için sadece ve sadece bir ticari meta olarak değil, üzerinde emek sarf edilmesi gereken, büyütülmesi gereken, paylaşılması gereken bir toplum olarak görmüş ve toplumla beraber büyümüş. Toplumla beraber üzülmüş. Toplumun değerlerini sadece bu topraklarımızın sokaklarında değil, dünyanın her tarafında aktarmayı bir görev olarak bilmiş. Yani bizimle üzülmüş, bizimle sevinmiş bizimle heyecanlanmış, bizimle koşması gerekiyorsa koşmuş. Bu toplum Barış Manço'yu kendisinden bilmiş, Barış Manço da bu toplumu kendisinden bilmiş. Onun içindir ki unutulmuyor " dedi.

Kraliyet geleneklerini yıkan Meghan Markle, doula ile anlaştı!

İLİŞKİLİ HABER

Kraliyet geleneklerini yıkan Meghan Markle, doula ile anlaştı!
Doğa Rutkay: Bebelerimi öpemiyorum

İLİŞKİLİ HABER

Doğa Rutkay: Bebelerimi öpemiyorum
Seray Kaya'nın babası vefat etti!

İLİŞKİLİ HABER

Seray Kaya'nın babası vefat etti!

BİR YORUM YAPIN 0