Çukur'un Lal Fındığı Ramin Nezir'inden çok çarpıcı açıklamalar

Çukur dizisinin yeni sezonunda Çeto ve Mahsun'un grubunda Lal Fındık karakterini oynayan Ramin Nezir hayatına dair bilinmeyenleri Yasemin.com'a anlattı. İşte oyuncu Nezir'in, Çukur'da çekilen aksiyon sahnelerinden ve çekim arkasında yaşanan olaylarla ilgili verdiği o çok çarpıcı röportaj...

Yasemin.com/ ÖZEL

Show TV'nin fenomen dizilerinden biri olan Çukur'da Lal Fındık karakterini oynayan oyuncu Ramin Nezir sürpriz bir şekilde diziden nasıl ayrıldığını ve hayatına dair merak edilenleri Yasemin.com editörlerinden Fatimatüzzehra Maslak'a anlattı:

SÜREKLİ TÜRK DİZİLERİ İZLİYORDUK

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Azerbaycan doğumlu, Türk asıllı bir oyuncuyum. 1988 yılının Ekim ayında Azerbaycan'da dünyaya geldim. Sanatın içinde doğdum. Babam tiyatro eleştirmeni ancak ben biraz geç başladım tiyatroya. Yıllar sonra Türkiye'ye yerleşmeye karar verdik. Ancak ben liseye kadar orada kaldım tamamen yerleşmem 2003 yılını buldu.Müjdat Gezen Sanat Okulu - Actor Studio mezunuyum.

fatimatüzzehra maslak

fatimatüzzehra maslak

İlk geldiğinizde neler yaşadınız?

Arkadaşlarımdan ayrılmam beni zorladı sadece ama yabancı bir ülkedeymiş gibi hissetmedim. Türk dizileri ve sanatçıları izlediğim için sık sık Türkçe'yi rahat konuşabiliyorum. Kendinize örnek aldığınız bir tiyatrocu var mı? Nejat Uygur gibi usta isimleri kendime örnek aldım. Aynı zamanda dizi oyuncusu olarak da Tarık Ünloğlu'yu çok seviyorum ve yakından takip ediyorum.

YAMAÇ'IN DÖVÜLDÜĞÜ SAHNEDE SIRILSIKLAM OLDUK

Peki Çukur dizisine nasıl dahil oldunuz?

Müjdat Gezen tiyatro okulu öğrencisiyim aynı zamanda oyuncusuyum. İlk bu mesleğe başladığımda bana tiyatro hep ilk olarak geldi. Diziler biraz daha ticari bir işmiş gibi geliyordu. Ama bir gün İlker ayrıktan bir mesaj geldi. Acayip tipler isimli bir projesi olduğunu söyledi. Bende kendi skecimi yazdım ve katıldım. Seçildikten sonra çekimler başladı ancak kısa sürdü. İyi bir yapımcıdır İlker bey programın kaldırılacağını duyurdu. O sırada bir burukluk oldu. Sonra bir gün sokakta yürürken can sıkkın tiyatro oyunları da halen başlamamıştı. Bir telefon geldi menajerimden ve benim gibi kısa boylu bir oyuncu aradıklarını söylediler. Çukur dizisinde yer almak için filan dediler. Bende bir bölümlük bir şey olacak diye düşündüm. Sonra Ay yapımdan randevu aldılar Nevra hanım vardı. Bu tarihte gelin dediler. Televizyon düşünmüyordum ama Ay yapım gibi kaliteli bir yerden teklif gelince heyecanlandım. Dedikleri tarihte gittim kendimi tanıttım ben seçme olacağını düşünürken direk Nevra hanımla görüştürdük. Komedi oyuncusu olduğum için böyle bir drama karakterini oynayıp oynayamacağımı sordu. Bende bir oyuncu olduğumu söyledim. Her türlü rolü oynayabilirim daha öncede bir arkadaşımın kısa bir filminde dram oynamıştım. Sonra kamerayı açtı kısa bir sahne alalım dedi. Çok sevdiğim bir sahne vardı. Hep keşke ben oynasaydım dediğim Asmalı Konak Hayat filminde bir sahne vardı. Onu oynadım ancak içime sinmedi bende bir kez daha oynamak istedim. Tekrar oynadıktan sonra kamerayı kapattı. Peki ağlamayı nasıl beceriyorsunuz? diye sordu. Hayatta yaşadıklarımı hissederek ağlıyorum dedim. Sonra bana sizi Sinan Öztürk ile tanıştıracağım dediler bende kabul ettim. Bir kaç gün sonra Öztürk ile tanıştık o da bana karakteri anlattı. Acıklı ve kötü bir hikayesi olan bir karakter olduğunu fakat bu karakterin konuşmadan mimiklerle kendini anlatan bir karakter olduğunu söyledi. Zor bir rol olduğunu söyledi. Benden bir sahne almak istedi. Bir senaryo koydu önüme bende bir iki defa okudum oynadım. Tamam sizi daha sonra arayacağız dediler. İki gün geçmeden yine aradılar ve bir sahne daha alacaklarını söylediler. Gittiğimde Erkan Avcı (Çeto), Berkay Ateş (Mahsun) ve ben bir sahne oynadık o sırada yapımcı Yamaç Okur'da oradaydı. Tamam dediler sizi arayacağız. Eve gittim gece on bir gibi menajerimden bir telefon geldi. Hayırlı olsun rolü kaptın dediler. Devamlı bir rol olunca da sevindim. Tiyatro oyunlarımda vardı elbette ama tatlı bir yorgunluk geçirdim. Tiyatroda komedi dizide dram aynı anda farklı karakterler oynadım. Çok zor sahnelerde vardı. Aras Bulut İynemli'nin (Yamaç) dayak yediği bir sahne vardı. Orada beş sahne çektik ve yağmur yedik. Ertesi gün tiyatroya gittim. 

ramin nezir

ramin nezir

'LAL FINDIK' ÇOK ÖZEL BİR KARAKTERDİ

Konuşmayan bir karakteri oynamak nasıl hissettirdi? 

İlk okuduğumda Lal fındık karakterini çok sevdim. Normal hayatta sıcak kanlı bir karaktere sahibim ancak Lal fındık çok orijinal bir karakter ve ben bunu oynamak için can attım. Peki bunun için önceden hazırlanma oldu mu? Hayır ön bir hazırlanmam olmadı. Ancak aşinalığım vardı. Çok araştıran gözlemleyen bir kişiliğim olduğundan bir karakteri nasıl oynanması gerektiğini kafamda oturtmakta zorlanmıyorum. Bir süre sonra Lal fındık bakışı diye bir şey oturdu bende. Lal fındık hayatın her zorluğunu yiyerek acımasız görünen biri ancak merhametli bir insanda aynı zamanda bir hikayesi var. Çeto'ya ihanet etmez bu yüzden de Saadet'e yardım etmedi. (Gülüyor)

Daha önce Çukur'u takip ediyor muydunuz?

Şahsen tiyatro çok yoğun geçiyordu iki oyunda birden oynuyordum. Artis Mektebi ve Yedi Kocalı Hürmüz oyunlarım vardı. Artı bunlar turneli oyunlardı. Çok yakından takip edemiyordum. 

çukur lal fındık

çukur lal fındık

KÜÇÜK ENİŞTE LAKABINI ERKAN KÖSTENDİL VERDİ

Fenomen bir dizide rol almak nasıl bir duygu?

Benim için çok artı bir avantajdı. Çok şanslıyım. Göze çarpan bir karakter oynadım bu da beni mutlu etti. Küçük enişte lakabı nasıl gelişti? Bana bu lakabı Erkan Kolçak Köstendil taktı. Çok gelişi güzel bir durum oldu. Köstendil "küçük enişte" dedi bir ara provada sonra "böyle sesleneyim mi?" dedi. Kabul edildi devam etti. Güzel bir doğaçlama ortaya çıktı. 

AFGANLAR SAHNESİNE 2 SAAT ÇALIŞTIM 6 SAATTE ÇEKTİK

Aksiyon ve dram sahnelerinin arka planı nasıl?

Arkada komedi dönüyor. Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak, Erkan Avcı ve Berkay Ateş düşman olmalarına rağmen o sahne arkalarında öyle bir curcuna dönüyor ki... Aynı odadayız sürekli ve aramın en sıcak olduğu kişiler Aras Bulut İynemli ve Erkan Kolçak'dır. Erkan Avcı'nın bana çok desteği oldu. İlk dizim olduğu için hepsi yardımcı oldu.

En çok hangi sahnede etkilendiniz?

43. bölümdeki Saadetin ben sana ne yaptım sorusu üzerine Lal Fındık'ın yüzüğünü gösterdiği sahne oldu. Evet merhametli ama kara kuzuyum ve Çeto'ya ihanet etmem mesajı verildi. Aksiyon sahnesi olarak da Afganlara saldırdığımız sahne oldu. Uğur Yıldırım ile 2 saat çalıştık. Sonra erkenden sete gittim ve sürekli o sahneyi tekrarladık. Saat dokuzda başladık on dört buçukta bitirdik. Biraz zorlandım ama güzel bir sahne çıkardık. 

çukur lal fındık

çukur lal fındık

Dizide en güçlü bulduğunuz karakter ve aksiyonda ise en iyi oynayan kimdi?

Rıza Kocaoğlu'nun oynadığı Aliço karakteridir. Aliço'nun çok özel bir karakteri var. Çok orijinal oynuyor. Hayranlıkla izliyordum. Aksiyonda ise en güçlü karakterler Vartolu ve Cumali oldu.

Diziden ayrılacağınızı nasıl karşıladınız?

Biraz hayal kırıklığına uğradım. Çünkü karakterin bir hayatı vardı o ortaya çıkacak diye bekliyordum. Ancak senaristimizin kararıydı. Güzel bir veda da oldu. Senaryoyu okudum ve öleceğimi öğrendim senariste teşekkür ettim. Ama hayatta böyle birden bire biti veriyor. 

Bundan sonra nasıl projelerde yer almak istersiniz?

Dram ve aksiyon sahnelerinde oynamak ilk tercihim. Canlandırdığım karakterin bir hikayesi olacak. Bu tarz karakteri canlandırmayı çok isterim..Bunun yanı sıra ise aksiyon sahneleri olan dizi ve filmde. Bunun ülkemizdeki dizilerde en iyi örneği sanırım Edho...

Amine Gülşe: Gösteriş yapmamız söz konusu değil

İLİŞKİLİ HABER

Amine Gülşe: Gösteriş yapmamız söz konusu değil
Esra Erol'dan hafta sonu takılmaca!

İLİŞKİLİ HABER

Esra Erol'dan hafta sonu takılmaca!
Gamze Özçelik'ten Çanakkale paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik'ten Çanakkale paylaşımı!
Diriliş'e katılacak olan Burak Özçivit hazırlıklara devam ediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Diriliş'e katılacak olan Burak Özçivit hazırlıklara devam ediyor!

BİR YORUM YAPIN 1

hasan 5 yıl önce

seni gidi xmen seni :)

Toplam 4 beğeni