Deniz Çakır'ın takipsizlik kararı kaldırıldı!

Başörtülü kadınları sözle taciz ettiği iddia edilen Deniz Çakır hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan verilen takipsizlik kararı, mağdurların itirazı sonucu kaldırıldı.

Deniz Çakır hakkında bir AVM’de başörtülü kızlara sarfettiği sözler sebebiyle yürütülen soruşturma sonucu savcılık, Deniz Çakır hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Öte yandan Çakır hakkındaki TCK'nin 125/3-b maddesi uyarınca yürütülen "Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret" suçundan yürütülen soruşturmanın ise devam ettiği belirtilmişti.

TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILDI

Savcılığın takipsizlik kararında, tarafların bu kararın kendilerine tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içinde itiraz hakkı bulunduğu kaydedilmişti. Müştekilerin avukatları aracılığı ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptıkları itiraz karara bağlandı. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği Deniz Çakır hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan verilen takipsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi.

Böylece savcılık, Deniz Çakır hakkında TCK'nin 125/3-b maddesi uyarınca yürütülen "Dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret"  suçu yanı sıra  "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan da soruşturmaya devam edecek. 

BAŞSAVCIVEKİLİNE İFADE VERMİŞTİ

Oyuncu Deniz Çakır, 30 Ocak 2018 günü yaşanan olay ardından 11 Ocak 2019'da avukatı ile birlikte adliyeye gelerek basın suçlarından sorumlu Başsavcıvekili Murat Çağlak'a ifade vermişti. Çakır ifadesinde, ''Müştekilerin iyi niyetli olmadıkları kanaatindeyim. Arabistan kelimesinin geçtiği tek cümle kendi masamdaki arkadaşlarımın duyabileceği şekilde, 'İçkili bir mekanda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor, yargılanarak bakılıyor, burası Arabistan mı? Atatürk Türkiye'si' şeklinde söyledim. Ancak bu söylemimi kesinlikle karşı tarafın duyacağı ses tonuyla ya da onlara hitaben söylemedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmem" demişti. Fakat olayın yaşandığı söz konusu cafenin iki çalışanı ifadelerinde Deniz Çakır’ı yalanlamıştı. Olaya ilişkin ses kaydı ve görüntüler de ortaya çıkmış Deniz Çakır’ın ifadesi ile örtüşmeyen hal ve hareketlerde bulunduğu anlaşılmıştı.

Oyuncu Sinem Uslu Babyshower partisi düzenledi!

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Sinem Uslu Babyshower partisi düzenledi!
Beyazıt Öztürk asayiş uygulamasına takıldı

İLİŞKİLİ HABER

Beyazıt Öztürk asayiş uygulamasına takıldı
Demet Akalın ve Alişan 6 yıl sonra canlı yayında barıştı!

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın ve Alişan 6 yıl sonra canlı yayında barıştı!

BİR YORUM YAPIN 40

Helal sana 5 yıl önce

Babasının veya akrabalarının söylemesi gerekeni sen söylemişsin ne işi var tesettürlü bir kadının alkol alınan yerde

Fikri 5 yıl önce

Öyle çok kibirli na milli yargıtay hakimi var ki namaza dine başörtülü ye kin dolu olan. Bunlar defolup gitmeden benim masum bacılarımın haklarına kavuşmaları zor

Toplam 1 beğeni

ASİLBEY_06_ÇUBUK 5 yıl önce

Kendini eğitimli,kültürlü,modern,batılı gören kokonaların sesi neden çıkmaz. Dine hakaret var,özel hayata müdahale var,halkı kin ve nefret uyandırma duygusu var,hakaret var. Aynı hakaret bir başörtülü kadın tarafından açık saçık giyinen kadına giyiminden,kuşamından dolayı bir kadına yapsaydı,nasıl tepki gösterirlerdi. İkiyüzlülüğün,tahammülsüzlüğün danışkası budur galiba.

Samet 5 yıl önce

Deniz çakırın hapis yatması isabet olur.Harici verilen kararlar suçluyla kol kolayız imasında olacaktır.

Toplam 1 beğeni

ismo 5 yıl önce

Cüneyt Özdemir ile her ay Amerika'ya gidip halk düşmanlığı üzerinde derin devlet tarafından eğitiliyorlar.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun