Emine Erdoğan: Son 17 yılda, 55 bine yakın engelli memur istihdam edildi

Emine Erdoğan, Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışını yaptı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bağcılar'da Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışına katılım gösterdi.

Açılışı gerçekleştirilen okul için övgüde bulunan Emine Erdoğan, "Hayırseverlik, insan sevgisi temelinde yükselen öyle bir bilinç ki, toplumu da yüceltiyor. Verdiği haz, havaya, suya, toprağa karışıp, kainatta yol alıyor. O nedenle, yapılan en ufak iyiliğin dünyanın uzak köşelerinde büyük yansımaları olduğunu biliyoruz. İnsanların birbirine olan güvenini artırıyor." ifadesini kullandı.

emine erdoğan

emine erdoğan

Geçmişten günümüze engellilerle ilgili büyük çabalar gösterildiğini belirten Erdoğan, "Engellilerin eğitiminden istihdamına kadar tüm sorunlarla yakından ilgileniyor. Son 17 yılda, 55 bine yakın engelli memur istihdam edildi. Bu, 55 bin kişiyi kendi öz güveniyle buluşturmak, bağımlılık zincirlerini kırmak demek. Engelli memurlarımız artık istedikleri yere tayin edilebiliyorlar. Özel sektörde daha çok istihdam ediliyorlar. İstihdama giden yolda en önemli adım ise, eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır. Bu çerçevede, hem Milli Eğitim Bakanlığımız, hem de belediyelerimiz donanımlı tesisler kuruyorlar. Sanat ve spor alanında her gün yeni bir başarı hikayesi duyuyoruz. Bütün bunlar, engelli kardeşlerimiz için bir lütuf değil, insan hakkının teslimi demektir." dedi.

İsimleri farklı konuları aynı olan 5 Türk dizisi

İLİŞKİLİ HABER

İsimleri farklı konuları aynı olan 5 Türk dizisi
Şahan Gökbakar, Roma belediyesine seslendi!

İLİŞKİLİ HABER

Şahan Gökbakar, Roma belediyesine seslendi!
Alişan ve Buse Varol YouTube kanalı açıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan ve Buse Varol YouTube kanalı açıyor!

BİR YORUM YAPIN 0