Dilber Ay filmi için sete çıkıldı!

Geçen yıl yaşamını yitiren usta sanatçı Dilber Ay’ın hayatını konu alacak olan filmin çekimlerine Adana’da başlandı. ‘Küçük Dev Kadın Dilber Ay’ adlı yapımda Büşra Pekin başrolde yer alıyor.

Türk Halk Müziği'nin usta sanatçısı Dilber Ay’ın acılarla dolu yaşam hikayesi, beyaz perdeye aktarılıyor. Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş’ın yazdığı, Hakan Kırkavaç’ın yönettiği “Küçük Dev Kadın Dilber Ay” adlı filmin çekimlerine Adana’da başlandı. Filmde Dilber Ay’ı, Büşra Pekin canlandırıyor. Sanatçının çocukluğuna ise “O Ses Türkiye” yarışmasıyla tanınan Zeliha Kendirci hayat veriyor. Kendirci, “Müslüm” filminde Müslüm Gürses’in gençliğini oynayan Şahin Kendirci’nin de kız kardeşi.

2021’DE VİZYONDA

Müzik direktörlüğünü İskender Paydaş’ın, görüntü yönetmenliğini İngiliz Jean Paul Seresin’in üstlendiği “Küçük Dev Kadın Dilber Ay”ın kadrosunda Nursel Köse, Ayberk Pekcan, Selen Uçer ve Ruhi Sarı da yer alıyor. Adana’dan sonra Sakarya ve İstanbul’da devam edecek çekimler şubat ayında tamamlanacak. Film, 2021’de vizyona girecek.
29 Nisan 2019’da, 63 yaşındayken yaşamını yitiren Dilber Ay’ın kalp krizi geçirdiği yazılmış, ardından eşi İbrahim Karakaş sanatçının ayak tırnağını keserken iltihap kaptığını ve ölüm sebebinin bu olduğunu açıklamıştı.

BÜŞRA PEKİN, DİLBER AY'IN AİLESİYLE TANIŞTI

Pekin, rolüne Dilber Ay videoları izleyerek hazırlanmaya başladı. Vokal koçu ile birlikte ses de çalışan Pekin, Ay'ı daha yakından tanıyıp anlayabilmek için ailesiyle de tanıştı. Son olarak  Bayi Toplantısı adlı filmde rol alan Büşra Pekin, SİYAD ve Sadri Alışık Ödülleri'ne sahip. Oyuncu son 3 yıldır yalnızca sinemada yer alıyor. 

Zehra Çilingiroğlu'ndan maske açıklaması: Yanlış anlaşıldım

İLİŞKİLİ HABER

Zehra Çilingiroğlu'ndan maske açıklaması: Yanlış anlaşıldım
Emine Erdoğan'dan "Dünya Engelliler Günü" paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan "Dünya Engelliler Günü" paylaşımı!
Edip Akbayram'ın kızı Türkü, kızdırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Edip Akbayram'ın kızı Türkü, kızdırdı!

BİR YORUM YAPIN 0