Ödül törenine Yusuf İslam damgası!

İngiliz şarkı sözü yazarı ve yorumcu Yusuf İslam'a, New York'ta düzenlenen "Şarkı Sözü Yazarları Ünlüler Onur Listesi (Songwriters Hall of Fame) 2019" gecesinde ödül takdim edildi. İslam'ın burada yaptığı açıklama ayakta alkışlandı.

İngiliz şarkı sözü yazarı ve yorumcu Yusuf İslam'a, New York'ta düzenlenen "Şarkı Sözü Yazarları Ünlüler Onur Listesi (Songwriters Hall of Fame) 2019" gecesinde ödül takdim edildi.Manhattan Times Meydanı'ndaki Mariott Marqius Hotel'de bu yıl 50'ncisi düzenlenen törende, şarkı sözü yazmaktaki yeteneğiyle öne çıkan isimlere ödülleri verildi.

yusuf islam

yusuf islam

Şöhretinin zirvesindeyken 1977 yılında İslam dinini seçen Yusuf İslam'ın yanı sıra Dallas Austin, Missy Eliott, Tom T. Hall, John Prine ve Jack Tempchin ödüle layık görüldü.

Yusuf İslam, burada yaptığı konuşmada, hayatının birçok evreleri olduğunu, söz yazarlığının da bu dönemlerden etkilendiğini söyledi.

İslam, şunları kaydetti:

"İlk arayışım zenginlik ve başarı içindi ama şöhret ve müzik endüstrisinin talepleriyle girilen ilk savaştan sonra yer altına çekildim. Tüberküloz rahatsızlığıyla hastaneye yatırıldım ama bu benim için büyük bir açılım oldu. O zaman gerçek yolculuğum başladı ve bu yolculuk bir anlam arayışıydı. Sanırım, bir söz yazarı olmama asıl katkıyı sağladı."

yusuf islam kimdir

yusuf islam kimdir

Törende "New York, New York" isimli şarkıyı seslendiren Justin Timberlake de Çağdaş Simge Ödülü verildi.

"Şarkı Sözü Yazarları Ünlüler Onur Listesi" ile 1969'dan beri her yıl müziğin kalbi olarak kabul edilen çalışmalar ödüllendiriliyor. Söz yazarlarının aday gösterilebilmesi için yazdıkları şarkıların en az 20 yıl boyunca "en çok dinlenilenler" arasında yer alması şartı aranıyor.

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit oğlu Karan'la Marmaris'e gidiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit oğlu Karan'la Marmaris'e gidiyor!
Amine Gülşe'den yeni aşk dolu paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Amine Gülşe'den yeni aşk dolu paylaşım!
Gaziantep’te MFÖ rüzgarı esti!

İLİŞKİLİ HABER

Gaziantep’te MFÖ rüzgarı esti!

BİR YORUM YAPIN 11

Ahmet 4 yıl önce

Muzik nefsin gidasi,ruhun gidasi ibadet.Nefs seytandan daha buyuk dusman,yenmesi o kadar kolay degil. Buyuk cihad buyruldugu gibi nefsinle olur.

Talat Dinçer 4 yıl önce

RABBİM razı olsun. Güzel insan

Toplam 4 beğeni

Mert Metin 4 yıl önce

1970 lerin Cat Stevens diye bilinen ünlü İngiliz şarkıcısı son çıkardığı plakların kabına Allah lafzını yazarak satışa çıkarmış İslamla tanışıp müslüman olduktan sonra yaptığından çok pişmanlık duyduğunu açıklamıştı. Allah kendisinden tazı olsun çocukluğumun şarkıcısından.

Toplam 6 beğeni

Mustafa 4 yıl önce

Keşke o gitarı tekrardan eline almasaydın :(

Toplam 15 beğeni

Mtn 4 yıl önce

Neymiş seni ilerletmiyen? Yakub bey!

Toplam 0 Beğeni

senatör 4 yıl önce

neyi var diyenlere cevabım müzik ruhun gıdasıdır diyeceksiniz ama bilemediniz müzik ruhun belasıdır müzik yunan mitolojisinden geliyor islama ters düşer nedenmi insanlardan öyleleri vardır ki, halkı fark ettirmeden ve hiçbir bilgiye dayanmadan Allah yolundan saptırmak ve dini alaya almak için boş söz ve eğlendirici sözler (lehve'l-hadîs) satın alırlar. işte onlar için hor ve hakir edici bir azap vardır."

Toplam 2 Beğeni

Vat 4 yıl önce

Neyi var gitarın hacı?

Toplam 1 Beğeni

Misafir 4 yıl önce

Neden? Sen istediğin için mi? Dinden haberiniz yok herşeyi dinde yok diye reddetmeye çalışıyorsunuz.

Toplam 5 Beğeni

Yakup 4 yıl önce

işte bizi ilerletmeyen anlayış bu.

Toplam 5 Beğeni

Ahmet bjk 4 yıl önce

Niye çok merak ettim?

Toplam 2 Beğeni

Kubilay k 4 yıl önce

Adamsın herifsin Allah yar ve yardımcın olsun yüce rabbim sana acil şifa versin Allah yar ve yardımcın olsun

Toplam 8 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun