Hülya Koçyiğit: Dış basında Türkiye ile ilgili çok olumsuz imajlar sergileniyor

Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olan Hülya Koçyiğit, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen bir program kapsamında sevenleriyle buluştu.

Türk sinemasının 4 yoncasından biri olan ünlü aktris Hülya Koçyiğit, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen yaz okulları programında sevenleriyle bir araya geldi.

Moderatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan'ın yaptığı buluşmada, akademisyenler de hazır bulundu. Sinema hakkında deneyimlerini ve hayata dair anılarını paylaşan Koçyiğit, mesleki anlamda en büyük şansının eşi olduğunu belirtti:

"Aile benim için çok önemli ve kıymetlidir. Eşimin desteğini almak beni başarıya ulaştıran etkenlerdendir."

selim soydan hülya koçyiğit

selim soydan hülya koçyiğit

"Kendine bir hedef koymuş bir genç kızdım. Arzuladığım şey oyuncu olmaktı. Bunun yolunun da tiyatro eğitimi almaktan geçtiğini biliyordum. Konservatuvar öğrencisi olarak hayatıma devam ettiğim sırada sinemayla güzel bir tesadüf eseri karşılaştım. Annem bir vesileyle Metin Erksan ile tanışıyordu. Metin Erksan'ın 'Susuz Yaz' filmi için oyuncu aradığı sırada annemle tesadüf etmesi ve annemin Erksan'a benden bahsetmesiyle sinema hayatım başladı."

"Metin Erksan'ın bana söylediği ilk şey, 'eğer köylü karakterini canlandırıyorsan köylüymüş gibi yapmayacaksın gerçekten köylü olacaksın' idi. O günden itibaren benim oyunculuk kariyerimde hep ön plana aldığım şey 'mış' gibi değil gerçekten o olabilmek, bizzat o yaşayan kişi olabilmektir. Onun için herhalde en gelişmiş duygum empatidir." 

susuz yaz

susuz yaz

"Kültürel alışveriş her zaman için olmalı özellikle bu talebeleri ülkemize davet ederek ülkemizin kültürüyle tanıştırmak, sanatıyla buluşturmak açısından yapılan bu çalışmaları takdirle karşılıyorum." 

"Sıklıkla dış basında özellikle Türkiye ile ilgili çok olumsuz imajlar sergileniyor. Halbuki ülkemize gelip bizi tanıyan yabancılar, peşin hükümle edindikleri yargılarla karşılaşmıyorlar. Tam tersine sevecen, barışçıl, paylaşımcı ve misafirperver insanlarla karşılaşıyorlar. Bu da demek oluyor ki bu tür çalışmalar çok faydalı ve fazlasıyla yapılmalı."

Alişan ve oğlu Burak ile sevimli poz!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan ve oğlu Burak ile sevimli poz!
Müge Anlı Güven Bana yarışmasında sinirlerine hakim olamadı

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı Güven Bana yarışmasında sinirlerine hakim olamadı
Maltese Falcon Fethiye'den sonra Bodrum'a demir attı!

İLİŞKİLİ HABER

Maltese Falcon Fethiye'den sonra Bodrum'a demir attı!

BİR YORUM YAPIN 0