Usta oyuncu Süleyman Turan'a veda! Birçok usta isim cenazede...

İstanbul Kadiköy'de oturan usta oyuncu Süleyman Turan sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Türk sinemasında birçok projede yer alan usta oyuncunun ölüm haberi hem siyasi hem sanat dünyasını yasa boğdu. Ayrıca usta sanatçının ölümü ardından bir acı gerçek ortaya çıktı. Usta oyuncunun cenazesi gerçekleşti. Cenazeye birçok usta oyuncu katıldı. Peki Süleyman Turan kimdir? Haberin detayında usta oyuncu Turan hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz...

Yeşilçam'ın birçok izlenen filminde rol alan usta oyuncu Süleyman Turan hayatını kaybetti. 82 yaşındaki oyuncunun ölüm haberi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Turan'ın ölmeden önceki son görüntüsü ortaya çıktı. Turan, fotoğrafta oldukça sağlıklı görülüyor.

İŞTE O FOTOĞRAF;

süleyman turan haberleri

süleyman turan haberleri

ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ ACI GERÇEK!

Turan'ın ölümü ile ilgili kahreden gerçek ortaya çıktı. Gazetelerin kapının önünde birikmesi ile şüphelenen komşuları polise haber verdi. Eve gelen polis kapıyı açtıklarında Turan'ın, cansız bedeni ile karşılaştı. Yalnız yaşayan usta sanatçı iki gün önce kalp krizi geçirdiği ve bu yüzden hayatını kaybettiği öğrenildi. 

süleyman turan

süleyman turan

TURAN'IN VASİYET!

Usta sanatçı her fırsatta yakın dostlarına öldüğünde "Ben Kalamış aşığıyım beni Kalamış’a gömün" dediği ortaya çıktı.  Son olarak "Sonsuz Bir Aşk" filminde rol almıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE PAYLAŞIMI!

Her kesimi derinden üzen Süleyman Turan'ın vefat haberine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı:

recep tayyip erdoğan taziye paylaşımı

recep tayyip erdoğan taziye paylaşımı

 

KADİR İNANIR İŞTE BU SÖZLERLE TURAN'I ANLATTI!

Turan'ın ölüm haberini alan Kadir İnanır bağladığı canlı yayında "Benim çok sevdiğim kıymetli bir arkadaşımdı. Birçok filmde beraber çalıştık. Onun dışında Süleyman Turan Türk toplumuna verdiği katkılardan dolayı hepimizi çok onur kazandık. O her gittiği yerde güzel duygular saçan, güzel sözler söyleyen, herkesin sevdiği, hiç bir şeyi sorun yapmayan, hep içine atan, ressam, aktör, edebiyatçı, komple bir sanatçıydı. Biz onu çok seviyoruz. Hiçbir zaman ölmeyecek gönlümüzde. Türk halkı da onu hiçbir zaman unutmayacak" sözleri ile duygu dolu anlar yaşadı.

KADİR İNANIR

KADİR İNANIR

Yeşilçam'ın efsanesi oyuncunun cenaze töreni gerçekleşti.

hülya koçyiğit

hülya koçyiğit

Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

ediz hun

ediz hun

Cenazede usta oyuncunun yakın arkadaşı Yusuf Sezgin gözyaşlarını tutamadı. 

yusuf sezgin

yusuf sezgin

USTA OYUNCUNUN DERLEME RÖPORTAJLARI!

SÜLEYMAN TURAN KİMDİR?

19 Kasım 1936 yılında İstanbul'da doğan oyuncu ilk ve orta okulunu Kadiköy semtinde okudu. Haydarpaşa Lisesinden sonra üniversite eğitimi İstanbul Üniversitesi İngiliz Filolojisinde tamamladı.

SÜLEYMAN TURAN

SÜLEYMAN TURAN

Yılmaz Güney ile sinema hayatına başlayan usta oyuncu Ediz Hun, Ajda Pekkan ve Ayhan Işık gibi usta isimlerle birçok film projesinde yer aldı. İlk kez tiyatro sahnesi ile oyunculuk yaptı.

süleyman turan ve kemal sunal

süleyman turan ve kemal sunal

Turan aynı zamanda bir dergide ressam olarak çalıştı. Oynadığı ilk film Osman Seden’in yönettiği ve baş rollerde; Türkan Şoray, Tamer Yiğit, Öztürk Serengil, Hulusi Kentmen’in olduğu "Sayın Bayan" adlı bir filmdi. 

süleyman turan

süleyman turan

1971 yılında Yılmaz Güney'in yönettiği "Yarın Son Gündür" filmindeki karakteri ile 9. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Bundan bir sene sonra ise "Güllü (1972)" filmindeki performansı ile Antalya Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü aldı.

SÜLEYMAN TURAN

SÜLEYMAN TURAN

İlk sesli dizi olan 70'li yıllarda yayınlanan 'Sarıpınar 1914'te rol aldı. Usta sanatçı genellikle 'esas oğlan'ın sadık dostu rollerinde, sevecen tiplemesiyle başarılı olup beğeni hafızlara kazınmıştı. 

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

BİR YORUM YAPIN 6

Ruhi 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Güzel sanatçıydı. bir çok filmi vardı ve dedikleri gibi aktörün sadık dostuydu

Toplam 14 beğeni

Tamer 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin

Toplam 15 beğeni

Muammer 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin.

Toplam 13 beğeni

Savaş çalışkan 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin.

Toplam 12 beğeni

Mehmet Ahmet 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin seni en çok Kemal Sunal ile tanıdık be usta birde sezercik filmindeki Ömer abi rolü ile Allah mekanını cennet eylesin:(

Toplam 15 beğeni

soner ural 4 yıl önce

Allahtan rahmet diliyorum mekani cennet olsun cok sevdigim iyi bir insandi deli rolundeki filiminde cok aglamistim ustam rahat uyu unutulmazssin mekanin cennet olsun

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun