HSK Başkanvekili konuştu! Kıvanç Tatlıtuğ ile hakimenin fotoğrafına HSK'dan inceleme

Ünlü manken ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkmıştı. Tatlıtuğ'un davasının görüldüğü gün bir hakimenin oyuncu ile çekilmiş fotoğrafını paylaşması, sosyal medyanın gündemine oturdu. HSK, Tatlıtuğ hakkında inceleme başlattı.

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, oyuncu ve manken Kıvanç Tatlıtuğ'un, yargılandığı adliyede bir hakime ile fotoğraf çekilmesi konusu hakkında konuştu. Yılmaz, "Hakim ve film yıldızının sosyal medyada yer alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13. Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hakimin 12.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olduğudur." açıklamasında bulundu.

Yılmaz ayrıca, Ttalıtuğ ile çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan hakimenin, bu eyleminin, bir disiplin cezası gerektirip getirmeyeceğinin tartışılacağını ve değerlendirmenin, Yargı Etiği Bildirgesi'nde kabul edilen ilkeler doğrultusunda yapılacağı belirtildi.

'FOTOĞRAF HAKKINDA İNCELEME KARARI'

Ünlü oyuncu ve manken Kıvanç Tatlıtuğ, sahte fatura düzenleme, vergide usulsüzlük yapmak gibi gerekçelerle hakim karşısına çıkmıştı. Davanın görüldüğü gün, bir hakime ile çekilmiş olduğu fotoğraf, sosyal medyanın gündemine oturdu. Olay üzerine HSK, hakime ve fotoğraf hakkında inceleme başlattı.

Konuyla ilgili olarak Kıvanç Tatlıtuğ'dan açıklama geldi. Tatlıtuğ, açıklamasında, "Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim." ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM;

kıvanç tatlıtuğ haberleri

kıvanç tatlıtuğ haberleri

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Vergide usulsüzlük yaptığı iddiasıyla yargılanan manken ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, hakim karşısına çıktı. 5 yıla kadar hapsi istenen Tatlıtuğ, hem kendisinin hem de devletin mağdur edildiğini iddia etti.

2017 yılında vergi müfettişlerinin yaptıkları, ‘bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' denetiminde, Tatlıtuğ'un adına 2012-2013 yılları arasında satışa dayanmayan sahte faturaların düzenlendiği ortaya atıldı. Müfettişler Tatlıtuğ hakkında, vergi kaçırmak ve sahte fatura düzenlemek suçlarından dolayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na bir ihbar gerçekleştirdi. Savcılık tarafından Tatlıtuğ hakkında dava açıldı.

kıvanç tatlıtuğ mahkeme

kıvanç tatlıtuğ mahkeme

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına Kıvanç Tatlıtuğ, avukatı ile birlikte katıldı. İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nı ise temsilen kurum avukatları bulundu.

"HEM BEN HEM DEVLETİM MAĞDUR EDİLDİK"

Tatlıtuğ, hakime şu açıklamalarda bulundu:

"Mali müşavirim zamanında her ay bana profesyonel hizmet karşılığında fatura kesti. Kendisine banka yoluyla, resmi olarak şu an yargılanmakta olduğunum faturalar miktarının çok üstünde ödeme yaptım. Gelir defterime bu ödemeleri işlememiştir. Kendisinden de dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldum."

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

"Adı Erdal Doğan'dır. Denetlemeye kadar kendisi normal bir hayat yaşıyordu. Bu olay ortaya çıkınca kaçtı ve nerede olduğunu bilmiyorum. Hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim gibi sanatçı arkadaşlarımı da bu şekilde mağdur etti. Hem ben hem devletim bu nedenle mağdur olduk."

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Yeni sezonun ilk bölümü damga vurdu! Payitaht Abdülhamid'in Gülcemal'i Gülsim Ali kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Yeni sezonun ilk bölümü damga vurdu! Payitaht Abdülhamid'in Gülcemal'i Gülsim Ali kimdir?
Hercai'nin yıldızı Akın Akınözü'nden teşekkür paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Hercai'nin yıldızı Akın Akınözü'nden teşekkür paylaşımı!
Hakan Altun’un yaptırdığı okul eğitime açıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Hakan Altun’un yaptırdığı okul eğitime açıldı!

BİR YORUM YAPIN 1

Ali29 4 yıl önce

Devlet bunlardan vergi alıyor muydu hayret... gerçi alsa ne alacak milyarlar kazanırlar asgari ücretli kadar vergi ödemezler.