9. Uluslararası Malatya Film Festivali hazırlıkları başladı

Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Film Festivali için hazırlıklar başladı. Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi ile Yeşilyurt Belediyeleri'nin işbirliğinde hazırlanan festival, birbirinden ünlü isimleri de bünyesinde ağırlayacak.

Bu yıl 15-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Film Festivali, 9. kez seyircisiyle buluşacak. Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri işbirliğinde düzenlenen festival için Uluslararası Malatya Film Festival yönetmeni Haydar Işık, "Türk sinemasının ve sinemaseverlerin gözü kulağı 15- 19 Kasım'da Malatya'da olacak." açıklamasında bulundu.

malatya film festivali

malatya film festivali

Festivale katılım için son başvuru tarihi 5 Ekim 2019 olarak belirlendi. Festivalde, alışılagelmiş En İyi Yönetmen, En İyi Film gibi ödüllerin yanı sıra ilk kez, figüranlar için özel olarak 'Sinemada Olmazsa Olmazlar' adıyla da bir ödül verilecek.

9. uluslararası malatya film festivali

9. uluslararası malatya film festivali

Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Valisi'ne teşekkür eden yönetmen Işık, "Çocukları ve gençleri sinemanın içerisine çekebilmek için çok iyi projeler hazırladık ve bununla ilgili eğitime başladık. 'Malatya Sana'ta Koşuyor' temalı programlar hazırladık. Daha önceki festivallerde atölyeler vardı ama bu atölyeleri mini kurslara çevirmeye karar verdik. Özellikle daha önce Malatya Film platosu adı altında aslında senaryo yarışması ve yapımcı ve senaristleri bir araya getiren programlar vardı. Biz bu yıl bu temayı daha çok senaryo eğitimi, senaryo atölyeleri, uygulamalı eğitimler gibi değişiklikler yaparak planladık verimliliğini ve sürekliliğini daha fazla arttırabilmek için. Uluslararası Film Festivali'nin uluslararası bir takım değişiklikler yaptık. Daha önceki yıllarda uluslararası Film Yarışmaları vardı. Yine burayla ilgili bir takım değişikliklere gittik. Bu sene uluslararası film yarışması yapılmayacak ancak uluslararası filmlerden seçkiler yapıp yine uluslararası olan yönetmen, yapımcı veya oyuncu olmak üzere yabancı konuklarımızı kentimizde en güzel şekilde ağırlayacağız. Ulusal ödüller kısmında verilen ödül miktarında bir değişiklik olmadı. Kısa filme katılımı yükseltmek ve gençleri kısa filme yöneltmek için ödül miktarını arttırdık." şeklinde açıklamalarda bulundu.

BİR YORUM YAPIN 0