Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mobbingi işe yaramadı! Mehmet Özgür işinin başına döndü

31 Mart seçimleri sonucu Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı CHP'den Muhittin Böcek geçmişti. Böcek, göreve geldiği ilk gün şehir tiyatrolarındaki oyuncuların işini feshetmek olmuştu. Aralarında Şehir Tiyatrosunda genel Sanat yönetmenliği yapan Mehmet Özgür de yer almıştı. Mehmet Özgür, bunun üzerine yerel mahkemeye başvurarak görevinin iade edilmesini istedi. Özgür'e işi geri verildi.

2 yıllık bir hukuk mücadelesinden sonra  Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür işinin başına geri döndü. Şimdilerde Alparslan Büyük Selçuklu Devleti'nde Nizamimülk'ü oynayan efsane oyuncu, CHP'li Muhittin Böcek'in talimatıyla Mezarlıklar Müdürlüğü'ne getirilmişti. Bu skandal hareketinden sonra basından yer alan haberler sonrası Özgür, açtığı davayı kazandı. Ünlü oyuncu sosyal medya hesabından "ne güzel bir sabah oldu, tiyatro adına umutların yeniden yeşerdiği, Antalya’da tiyatro hareketinin yeniden filizlendiği... Ne mutlu hepimize" notunu düşerek müjdeli haberi tiyatro yazarı Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler ile olduğu fotoğrafını paylaşarak duyurdu.

mehmet özgür

mehmet özgür

NE OLMUŞTU?

2019 yılında 31 Mart'ta gerçekleşen Türkiye yerel seçimlerinde Antalya Belediyesi CHP yönetimine geçti. Başkan olarak gelen Muhittin Böcek, yeni yönetiminde Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında görev yapan 48 oyuncuyu neden göstermeden işten çıkarmıştı. Sabah'ın haberine göre; kalan diğer oyunculara ise mobbing yapıldığı iddia edilmişti.

sabah gazetesinin günaydın ekinde gündeme gelen haber

sabah gazetesinin günaydın ekinde gündeme gelen haber

Şehir Tiyatrolarında yayın yönetmenliği yapan Mehmet Özgür'de bu olaydan nasibini almış ve işinden olmuştu. Ancak Özgür, yerel mahkemeye başvurarak yapılan haksızlıkla ilgili dava açtı. Görev iadesi için açtığı davayı kazanan Mehmet Özgür, aynı zamanda diğer işten çıkarılan oyuncularında işe alınmasını istedi. Maaşından feragat edip gerekirse diğer oyunculara maaşlarının verilmesini talep eden Mehmet Özgür, yaptığı hareketle alkış topladı. 

MEHMET ÖZGÜR VE EKİPİ İŞTEN ÇIKARILDI!

CHP yönetimine geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, yapılan Altın Portakal Film Festivali'nde bir skandala imza atmıştı. Halen festival konuşuluyorken Belediye yeni bir skandal daha imza attı. Bünyesinde olan şehir tiyatrolarındaki 48 oyuncu artı genel yayın yönetmenliği yapan Mehmet Özgür'ü işten çıkardı.

engin alkan

engin alkan

ENGİN ALKAN KONUŞMUŞTU!

Belediye'nin ilk icraatleri arasında yer alan bu olay ünlüler camiasında büyük yankı uyandırdı. Sabah gazetesi köşe yazarı Tuba Kalçık yönetmen Engin Alkan'la bu konu üzerinden telefonla görüştü.

Kalçık o görüşmeyi köşesine taşıdı. Köşe yazarına konuşan Alkan, "Bu kadar başarılı ve sistemi oturmuş bir tiyatroya neden müdahale edilir anlamak mümkün değil gerçekten. Antalya Şehir Tiyatrosu'na çok büyük katkıları olan ve çok da başarılı olan Mehmet Özgür'ü adeta bahane üreterek görevden aldılar. Sanat yönetmenliği yapması için beş yıllık bir tiyatro deneyimi olması gerekiyormuş diye bir gerekçe ürettiler. Mehmet Özgür beş yıldan daha fazla bir süre tiyatroda görev yaptı" şeklinde bu olaya herkesin tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

Fransız aktör Gaspard Ulliel hayatını kaybetti! Gaspard Ulliel neden öldü?

İLİŞKİLİ HABER

Fransız aktör Gaspard Ulliel hayatını kaybetti! Gaspard Ulliel neden öldü?
Uzay meraklıları ekran başına! Milyoner'de Yuri Gagarin sorusu herkesi şoke etti

İLİŞKİLİ HABER

Uzay meraklıları ekran başına! Milyoner'de Yuri Gagarin sorusu herkesi şoke etti
Mehmet Dinçerler'den Hadise'ye servet değerinde yüzük!

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Dinçerler'den Hadise'ye servet değerinde yüzük!

BİR YORUM YAPIN 20

Fatma 2 yıl önce

Sayfaya bak

Toplam 1 beğeni

kahtalı mıçı 2 yıl önce

Göz önünde olan bir sanatçıya bunu yapanlar, sıradan normal bir işçiye neler yapmaz siz düşünün gerisini. Bundan sebep belediyelerin işçi çıkarma mevzusunu bir daha hatırlatırım...

Toplam 7 beğeni

Latif 2 yıl önce

Kemmal de ar manus kalmadı. Namus sözü vermişti.

Toplam 8 beğeni

Lokman 2 yıl önce

Komadan cikmasaydi keşke oksijen israfı CHP'liler.

Toplam 9 beğeni

Grm 2 yıl önce

Chp bu başarıyı yok et başarısızlığı benimset anlayışı.

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun