Zeynep Gamze Özçelik'ten Suriyeli 1478 çocuğa bayram hediyesi

Zeynep Gamze Özçelik, yine yüreklere dokundu. Hz. Hatice Külliyesi ile Tanzanyalı yetimlerin yüzünü güldürecek olan Özçelik, Umuda Koşanlar Derneği ile Suriyeli 1478 çocuğa bayram hediyesi dağıttı.

İsrail'in Filistin'deki saldırılarına sessiz kalmayan Gamze Özçelik, Ramazan Bayramı paylaşımında da Filistin'deki zulme yer verdi. Özçelik, 'Katil İsrail, siz bizim cennetimize vesile olurken, biz sizin cehennem biletinizi kesiyoruz haberiniz yok. Allah her işinde galiptir ama anlamaz ve bilmesin! Sınav bu ya; Öldürdüm sanırsın ölmemişizdir, başardınız sanırsın büyük ziyandasındır..' ifadelerini kullandı.

Özçelik ayrıca Suriye'nin İdlib şehrinde yaşayan 1478 çocuğa da bayram hediyesi verdi. Özçelik, bu hareketiyle gönülleri fethetti.

Umuda Koşanlar Derneği ile dünya üzerindeki yetimlerin yüzünü güldürmeye devam eden Gamze Özçelik, Ramazan ayında da bu çalışmalarına devam etti. Özçelik yaptığı açıklamada, 'Bu ayın büyük bir kısmını yollarda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için geçireceğiz.' ifadelerine yer verdi. Gamze Özçelik, kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği ile yardım dağıtmaya devam ediyor. Ramazan ayının başlamasıyla 17 ülkeye iftariyelik taşıyan Özçelik, önceki gün Afrika ülkesi Mali'de Müslümanlara erzak götürdü. Ünlü isim son olarak Mali'de, toplu bir iftar verdi ve bu anları sosyal medya hesabından da paylaştı:

Ünlü isim yaptıkları tatilleri, lüks harcamaları ve hayatlarını gösteriş yaparak paylaşanlara şu sözlerle tepki göstermişti:

 'Sahi sizin en iyisi diye adlandırdığımız şey nedir ki? En iyi ev? en iyi araba? en iyi uçak? en iyi eş? (nasıl oluyorsa) Lütfen yapmayın! Malınızı, mülkünüzü, yediğiniz yemekleri, giydiğiniz kıyafetleri, gittiğiniz tatilleri paylaşıp durmayın. Bu canların yarasına basmayın. Dünya böyle bir yer değil. O yüzden de fani. En iyisine sahip olduğunu sanırsın, halbuki en kötüsünü yaşıyorsundur belki de...En kötü görünen arkasında ise bin bir güzellik gizli olabilir bilemezsin. Hakikat herkese görünmez... Bu dünyada yokluk sınav, varlık daha da büyük sınav...' ifadelerini kullandı.

YÜREKLERE DOKUNUYOR!

Gamze Özçelik ayrıca hayalini kurduğu külliyenin sonlarına geldiklerini de duyurdu. Tanzanya'da yükselen Hz. Hatice Külliyesi'yle yetimlere ev, eğitim ve ilmi bir arada getirdi. Geleceğimizin temsili olan çocuklar için yapılan bu proje ile Özçelik, bir kez daha yüreklere dokunmuş oldu.

gamze özçelik umuda koşanlar derneği paylaşımı

gamze özçelik umuda koşanlar derneği paylaşımı

AFRİKA'NIN SESSİZLİĞİNİ PAYLAŞTI!

AFRİKA'NIN SU YOLCULUĞU!

Zeynep Gamze Özçelik, 200 katarakt hastası için Afrika Gana'ya gitti. Önce buradaki tarihi mekanları gezen Özçelik, daha sonra yardım kolilerini sahiplerine ulaştırdı. Kampanyanın detaylarına yer verdiği ve Umuda Koşanlar Derneği hesabından paylaştığı açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde:

'Gana, katarakt hastalığının en sık görüldüğü ülkelerden, fakat tedavi ücretleri yüksek olduğu için hastalar tedavi olmak için yıllarca bekliyor ya da hiç olamıyor.
Umuda Koşanlar Derneği olarak bağışlarınızla Gana’nın Tamale şehrinde 200 hastanın katarakt ameliyatına başladık. 13 yaşından beri gözleri kapalı olan Ebu Bekir’in, torunuyla birlikte gelen Habibe teyzenin ve 100’den fazla hastanın gözleri desteklerinizle şimdiden açıldı.


Siz de karanlıkta kalmış bir gözün yeniden dünyaya açılmasına vesile olabilirsiniz. Bir katarakt ameliyatı bedeli: 700 TL. Online bağış ile veya hesap numaralarımızdan açıklama kısmına “katarakt” yazarak bir katarakt ameliyatını üstlenebilir ya da havuz hesabımıza istediğiniz miktarda bağışta bulunarak destek olabilirsiniz.'

Zeynep Gamze ÖzçelikİLİŞKİLİ HABERZeynep Gamze Özçelik'in kız kardeşi Ayasofya'da! Gamze Özçelik'in kardeşi Meltem Özçelik kimdir

PEKİ GAMZE ÖZÇELİK KİMDİR?

26 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Maltepe Anadolu Lisesi'nde başladıktan sonra Bilgi Üniversitesi'ne gitti. 1999 yılında Elite Model Look Ipek güzeli, 2000'de Miss Turkey 2. güzeli seçildi ancak bir hayır defilesi dışında podyuma çıkmadı. Oyunculuğa ağırlık verdi. "Arka Sokaklar" dizisindeki Zeynep karakteriyle büyük çıkış yakalayan oyuncu 2008 yılında Uğur Pektaş ile dünya evine girdi. Bu evlilikten bir oğlu oldu. Çiftin evliliği 2011 yılında sonlandı. Bir süre gözlerden uzak yaşayan Özçelik tamamen hayatını değiştirdi. Umuda Koşanlar derneğini kuracak hayır işlerine kendini adayan Özçelik hem ülke içi hem de ülke dışı hayırlara başladı. Geçtiğimiz sene tesettüre girdi. 

Karizmatik oyuncu Burak Özçivit ile Orkun Olgar takım elbise ile maceraya atladılar!

İLİŞKİLİ HABER

Karizmatik oyuncu Burak Özçivit ile Orkun Olgar takım elbise ile maceraya atladılar!
'Korona var öpme' klibi çeken türkücü Aydın Aydın, koronavirüse yakalandı

İLİŞKİLİ HABER

'Korona var öpme' klibi çeken türkücü Aydın Aydın, koronavirüse yakalandı

BİR YORUM YAPIN 237

Hakan 2 yıl önce

Reklam yapmaya gerek yok. Yaparsın iyiliği, sadece iyilik yaptığın bilir. Ama başkasının eli ile iyilik yaptığın için böle show yapacan ki kimse hesap sormasın. İnşallah o derneğe gelen yardımlardan bir kuruşu bile kendine veya yakınlarına harcamiyordur. Harcamiyorsa Allah razı olsun diyen kişilerin hanesinde bende varım ki böle yapanların sayısının artmasını Rabbim inşallah nasip eder. Bir de yardımların devletin gücü ile yapılması Birlik ve beraberlik şuuru ile güveni tesis ederken, dışarıya ise şahsi değil millet temelli farkındalılik oluşturur

k .çelik 2 yıl önce

bide şöyle düşün. fitne dolu etraf yarın sizden aldığı yardımları dağıtmıyor şurada yalı aldı kat aldı. vs. hem iyidir merhamet duygusu gelişir insanda. bahse konu hanfendi ulaşamadığımız yerlerden haberdar etti. sağolsun

Kevser 2 yıl önce

Gamze hanım siz çok değerli, pırlanta kalpli birisiniz. Ne mutlu size ki böyle büyük böyle güzel hayır islerindesiniz. Ne mutlu size ki bu dünya da bu hakikata erebilmişsiniz, dünyanın aldatıcılığına kanmamışsınız. Benim aklım almıyor bu kadar ihtiyaç sahibi insan varken bazı insanların lüks yaşamlarına, benim aklım almıyor hesap günü varken bazı insanların hep bana hep bana haline. En kalbi selamlar ve sevgilerle.

Toplam 1 beğeni

Bahtyar 2 yıl önce

Hakkınızda birşeyler yazayım diye ..düşündüm ama ..kelimeler kifayet edemiyecektir gibi..eminim ki …melekler Zat I alinize gıpta ediyordur..

Toplam 1 beğeni

Ahmet 2 yıl önce

Zalimler için yaşasın cehennem ne dersek diyelim bizler birlik olmaz isek onlar güçlü olduğunu sanacak

Uğur Akbulut 2 yıl önce

Allah Razı olsun. Ancak bu yazdığınız haber metniyle Gamze'ye yardımcı olmuyorsunuz. Çünkü Gamze Özçelik bunu kendi parasıyla yapmadı, kurucusu olduğu "Umuda Koşanlar Derneği"nin bir organizasyonu ve bağışçılarının da desteği ile yaptı. Dernek öne çıkartılırsa, Gamze'ye daha çok yardımınız dokunur, insanlar o derneği bilir ve daha çok kişiye ulaşmasına yardımcı olursunuz. Yoksa bu haberler Gamze kendisi yardım yapmış gibi duruyor.

Yorumların Tümünü Okuyun