Aykut Enişte'den devam filmi müjdesi! Aykut Enişte konusu nedir? Aykut Enişte oyuncuları kimler

İnternet fenomeni Cem Gelinoğlu'nun, oyuncu Giray Altınok ile senaryosunu yazdığı ve büyük beğeni toplayan filmi Aykut Enişte'nin devam filmi çekilecek. Peki Aykut Enişte filminin konusu nedir? Aykut Enişte filminde kimler rol alıyor? İşte Aykut Enişte filmi hakkında tüm merak edilenler.

Çektiği Vine uygulaması videolarıyla fenomen haline gelen, senaryosunu kendisinin yazdığı Ali Kundilli filmlerinin ardından Aykut Enişte'yi yazan Cem Gelinoğlu, bu filmiyle hayran sayısını çoğaltmayı başardı. Diğer filmlerinden çok daha farklı bir hikaye ve replik diline sahip olan film sosyal medyada, seyircinin uzun süredir beklediği ailecek rahatlıkla oturup izlenebilecek komedi filmi olarak tanımlandı. Vizyona girdiği 2019 Mayıs ayında büyük başarı yakalayan proje, 567. 380 seyirci ile 7.773.100 TL'lik bir hasılata ulaştı. 

İlk haftayı 1.685.294 TL'lik hasılatla kapatan film, Ağustos ayının sonuna kadar vizyonda kalma başarısını gösterdi. Netflix'de 2019 yılında en çok izlenen ilk 10 film arasında yer alan Aykut Enişte'nin senaristliğini Cem Gelinoğlu ile oyuncu Giray Altınok, yönetmenliğini ise Onur Bilgetay yaptı.

Filmin devam hikayesi için çekimlere başlandığı duyuruldu.

AYKUT ENİŞTE KONUSU

Aykut, anne ve babasını küçük yaşta kaybetmiş kendi halinde telefonculuk yapan ve yakın zamanda evlenecek olan bir gençtir. Ancak nişanlısı Nurhan ve ailesi, Aykut'u değil maddi gücünü sevmektedirler. Düğüne 1 hafta kala, Aykut'un dükkanına hırsız girmesi de bu durumu yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başlar.

Sigortacılık yapan Gülşah, babasının var olan zenginliğinin dışında kendisine maddi anlamda özgür bir hayat oluşturmak ister ancak bu durum evlilik baskısından kurtulmasını sağlayamaz. Hırsızlık olayı sebebiyle tanıştığı Aykut'u ise istemeden de olsa, olayın yaşandığı gün babasına söylemek zorunda kaldığı 'sevgilim var.' yalanının içerisine dahil eder. Aykut'un hırsızı kovalarken kapıyı açık bırakmış olması, sigortadan gelecek parayı almasına engeldir. Bu yüzden Gülşah'ın, 'bir gecelik kötü sevgili rolüne karşılık, rapora ihmalin işlenmemesi' teklifini kabul etmek zorunda kalır.

Amaç; Gülşah'ın birbirinden renkli, tuhaf ama özünde iyi olan ailesine, sahte sevgiliyi kötü gösterip evlilik mevzusunu kapattırmak ve karşılığında sigortadan gelecek olan parayı kurtarmaktır. Ancak işler tersine döner ve Aykut kendisini, iki ailenin ortasında vazgeçilemeyen bir damat pozisyonunun içinde bulur. Peki hikayenin sonunda enişteyi kazanacak olan aile hangisi olacaktır?

AYKUT ENİŞTE OYUNCU KADROSU

Filmde Aykut'u Cem Gelinoğlu, Gülşah'ı Melis Babadağ, Nurhan'ı ise Ege Kökenli canlandırıyor. Gülşah'ın erkek kardeşi ve olayların farklı bir boyuta ulaşmasına neden olan Mithat rolünü ise genç oyuncu Mekin Sezer oynuyor.

Filmin diğer oyuncu kadrosunda; Müfit Kayacan, Lale Başar, Ali Erkazan, Güven Hokna, Ferdi Sancar, Özlem Çakar, Selen Domaç ve Ecrin Moğultay yer alıyor.

BİR YORUM YAPIN 7

SEYİRCİ 4 yıl önce

Dün akşam TV'de izledim. Komedi filmleri arasında seviye olarak daha iyi ve iyi bir senaryoya sahip bir film olmuş.

Toplam 5 beğeni

Puturgeli 4 yıl önce

Sosyal medya fenomenliginden devşirmeler milleti filmlerden soğuttular.. Ali gundilli/ Sabit kanca/ bir de yer elması var kası birlesik...Bitin ulan bitin...

Toplam 1 beğeni

adnan 4 yıl önce

Film çok eğlendirici ve komik. devamının gelmesi güzel. Adam çok başarılı.

Toplam 8 beğeni

sassas 4 yıl önce

Valla benim için beşpara etmez ne seyir edip ne anlarlar harbiden anlamadım beni anladığım filim insanlara bilinç altına doğru dürüst yani her manada eğitici yol gösterici dini senboller örneğin bir yemek duası yemekten önce yapılması gerekenler bunun gibi binlerce bu filimde yalan dolan üç kağıtçılık şimdi bu tür filimlerle dolan beyinden ne tür bir nesil beklenir kültürbakanı olsam yasaklarım güldreceksende dürüstçe güldür çok kötü örnek bir filim

Toplam 4 beğeni

kemal 4 yıl önce

Eğlen geç fazla takılma. zaten ciddiye alınacak şeyler değiller.

Toplam 3 Beğeni

hamza 4 yıl önce

dün akşam seyrettim fenalık geçirdim süper olmuş :)

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun