Teheccüd namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Teheccüt namazı kılınışı

Peygamberimiz (SAV)'e farz olan bizlere ise nafile olarak bahşedilen Teheccüd namazı, fazileti bakımından çok üstün bir yere sahiptir. Efendimizin ümmetine tavsiye ettiği teheccüd namazı ile ilgili birçok hikmet bulunur. Uykunun en tatlı yerinde Allah rızası için kalkıp kılınan teheccüd namazına başlamak gerekir. Peki teheccüd namazı nasıl kılınır, Teheccüd namazı uyumadan kılınır mı?

Allah rızası için gecenin bir vakti kalkıp kılınan Teheccüd namazı, Peygamber Efendimiz (SAV)'in ümmetine yapılmasını tavsiye ettiği en önemli nafile namazlardandır. Peygamberimizin devamlı olarak kılmaya çalıştığı gece namazı yani teheccüd namazı fazileti bakımından çok üstün bir değere sahiptir. Öyle ki bazı rivayetlere göre Efendimiz (SAV), yatsıyı kıldıktan sonra vitiri kılmadan uyur, gecenin ortalarından sonra uyanıp bir müddet namaz kıldıktan sonra vitir namazını ve daha sonra sabah namazının sünnetini kılardı. (Müslim) 2 rekat, 4 rekat ve 8 rekat olarak kılınabilen Teheccüd namazı, Efendimiz (SAV)'in ümmetine tavsiye ettiği önceliklerden biridir. 

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetlerİLİŞKİLİ HABERGece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

GECE NAMAZI KILMANIN SEVABI! TEHECCÜD NAMAZI FAZİLETLERİ

Teheccüt namazı nasıl kılınır? Teheccüt namazı kaç rekat?

Teheccüt namazı nasıl kılınır? Teheccüt namazı kaç rekat?

Müslüman kimselerin gönüllerinden geçen dünyevi ve ahiretlik isteklerinin gerçekleşmesi için gece namazı vaktinin önemine işaret eden Efendimiz (SAV), hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır: “Gecede bir saat vardır ki, bir Müslüman o saate rastlar da Cenâb-ı Allah’tan dünya ve âhiret işinden bir hayır isterse, Allah o kimsenin dileğini muhakkak verir. Bu her gece böyledir.” (Müslim, Müsâfirîn, 166, 167)

Peygamber Efendimiz (SAV), mübarek ağzı ile teheccüd namazına devam etmemiz gerektiğini belirterek gece namazı kılmanın fazileti ile ilgili şöyle buyuruyor: "Gece namazına devam ediniz. Zira bu sizden önceki salihlerin ibadetidir. Çünkü gece ibadeti, Allah'a yakınlık günahlara kefaret olup insanı bedeni hastalıklardan korur ve günahlardan uzaklaştırır." (Tirmizi, Deavât, 101)  “…Farzlar dışında en faziletli namaz, gece namazıdır.” (Müslim, Sıyâm, 203)

Peygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN EN SEVDİĞİ İBADET...

Peygamber Efendimiz (SAV) teheccüt namazını nasıl kılardı

Peygamber Efendimiz (SAV) teheccüt namazını nasıl kılardı

Teheccüd namazının kendisi için ne kadar kıymetli olduğunu Efendimiz (SAV), şu hadisinde açıkça beyan etmektedir: “Allah her peygamberde, belirli bir şeye karşı aşırı istek yaratmıştır. Benim en çok hoşlandığım şey de gece ibâdetidir...” (Heysemî, II, 271).

GECE NAMAZINA DEVAM ETMENİN FAZİLETİ NEDİR?

Gece namazı

Gece namazı

Allah (c.c)'un geceye nakşettiği yüce sırlar ve faziletlerin sayısı sınırsızdır. Geceleyin ayakları şişene kadar namaz kıldığı bilinen Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'e şöyle sorulmuştur: “–Yâ Rasûlallâh! Allâh Teâlâ, Fetih Sûresi’nde sizi tamamen bağışladığını bildirmiş olduğu hâlde niçin kendinizi bu kadar yoruyorsunuz?” Buyurdular:“–Şükreden bir kul olmayayım mı?” (Buhârî, Teheccüd, 6) Abdullâh İbn-i Ömer (r.a), rüyasında gördüğü şeyi ablası Hazret-i Hafsa -(r.a) vesilesiyle Efendimiz (SA)'e arzetmişti. Efendimiz (SAV) şöyle buyurdular: “Abdullah ne iyi insan, bir de gece namazı kılsa!..” Bunun üzerine İbn-i Ömer (r.a), o günden itibaren gece namazını hiç terketmedi. (Buhârî, Teheccüd, 2)

Gece dua etmenin fazileti! Geceleyin edilen dua kabul olur mu?

Gece dua etmenin fazileti! Geceleyin edilen dua kabul olur mu?

TEHECCÜD NAMAZI KAÇ REKAT, TEHECCÜT NAMAZI NASIL KILINIR?

  • 1. Rekat
  • "Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya" diye niyet edilir.
  • "Allahu Ekber" denerek İftitah Tekbiri alınırr ve namaza başlanır.
  • Subhaneke okunur.
  • Euzü-besmele çekilir.
  • Fatiha okunur.
  • Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okunur.
  • Rüku'ya gidilir.
  • Secde'ye gidilir. Doğrulunur, yeniden Secde'ye gidilir.
  • 2. Rekat
  • Ayağa kalkarak kıyama durulur
  • Besmele çekilir.
  • Fatiha okunur.
  • Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okunur.
  • Rüku'ya gidilir.
  • Secde'ye gidilir. Doğrulunur, yeniden Secde'ye gidilir.
  • Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur.

"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namaz bitirilir.

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri'nin sevenlerine duası!

İLİŞKİLİ HABER

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri'nin sevenlerine duası!

BİR YORUM YAPIN 4

Sami Büker 1 yıl önce

Allah razı olsun sizden. Aydınlandık.

Toplam 7 beğeni

sezgin 2 yıl önce

teşekür ederim allah razı olsun sizden

Toplam 6 beğeni

Mir Elaz Tanalı 2 yıl önce

Teşekkür ederim sayenizde Merak etiklerimi öğrendim

Toplam 5 beğeni

E. Elif 2 yıl önce

Hakkınızı helal edin, çok sağolun. Emeğinize sağlık.

Toplam 15 beğeni