Salkım: Erdoğan için dua ettim

Ünlü oyuncu Yeşim Salkım Ülke TV'de yayınlana 'Esra Elönü ile Arafta Sorular' programına konuk oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu ‘Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu şarkıları kadar yaşadıkları ile de adından söz ettiren, sanat dünyasının çok yönlü kişiliği ile öne çıkan ismi Yeşim Salkım oldu.

Programda sanat camiasının toplumsal olaylara bakışı üzerinden 15 Temmuz süreci, FETÖ ve Halep’te devam eden iç savaşa kadar pek çok konu konuşuldu.

'Kahrolduk, mahvolduk' söylemleri hikaye

Programın ilerleyen dakikalarında Esra Elönü, Yeşim Salkım’a yönelttiği “Sen sanatçı camiasını iyi biliyorsun. Sahtekarlıklar, dürüstlükler… 15 Temmuz meselesine gelmek istiyorum. 15 Temmuz’da ne gördün” sorusu üzerine Salkım, “Ben Bodrum’da tatildeydim. Sanatçıların öyle ‘Kahrolduk. Mahvolduk’ söylemleri hikaye… Kardeşim telefonla aradı, ‘Çabuk televizyonu olan bir yere git. Darbe oluyor. Tanklar köprüleri ele geçirdi’ dedi. Buna binde bir ihtimal vermedim. Hayatımda bugüne kadar ilk kez çok korktum. O gece sabaha kadar televizyonu seyrettim. Ülkemin başına bir şey gelmemesi için ve Cumhurbaşkanımızın uçağının havalimanına sağ salim inmesi için dua ettim.” yanıtını verdi.

"Neyi engelliyormuş hükümet"

Sanat camiasının Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı söylemlerine değinen Esra Elönü’nün Yeşim Salkım’a yönelttiği bir diğer soru da, “Tayyip Erdoğan nefreti, söylenenler, ‘özgür müyüz, değil miyiz?’ diktatörlük, her şeye karşı çıkma… sen neler düşünüyorsun?” oldu. Salkım, “Benim de bazı gözlemlerim var bu konuda.

Diyorlar ki, ‘her şeyimiz engellendi. Hiçbir şey yapamıyoruz.’ Yahu dizilerdeki öpüşme sahneleri var ya; onları seyretsinler yeter. Dizileri bu kadar aşk üzerine kurulu televizyon kanallarından oluşan bir ülkeyi dünyanın hiçbir yerinde görmedim. Bizde öpüşmeyeni dövüyorlar. Reyting tavan yapıyor. Sanatçılar son 15 yıldır buralardan nemalanıyorlar. Ve bütün Arap ülkelerine bu dizileri satıyorlar. Neyi engelliyormuş hükümet?” şeklinde konuştu.

 Suriyeli mülteciler

“Bazı yerlerdeki ölümlerin, mesela Halep’tekilerin sadece İslamcıların meselesi gibi algılanmasına ne diyorsunuz?” sorusu ile sanatçıların toplumsal olaylar karşısındaki duruşuna dikkat çekmek isteyen Elönü’ye yanıt veren Yeşim Salkım, “Suriyeli çocukları görüyorum ve içim acıyor.

Elimde değil. Ve ben o gün masada yemek yerken bir kere daha şükrediyorum. O çocuk aklıma geliyor. Nereli olduğu gelmiyor. Oralara nasıl geldiği gelmiyor. ‘Bu kapılar neden açıldı?’ sorusu gelmiyor. Sadece vicdanımla o çocuk aklıma geliyor. Biz o kapıları birileri açmıyor diye açtık.” dedi.

Gezi'de FETÖ parmağı

Programda ayrıca FETÖ ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Yeşim Salkım, Gezi Parkı olaylarını hatırlatarak şunları söyledi, “Ben oradaki çadırların Türk Polisi tarafından yakıldığına inanmıyorum. O zaman da söyledim çevremdeki bütün arkadaşlarıma ve aileme… Ailemden hiç kimsenin de oraya gitmemesini istedim. Orada başka bir şey dönüyordu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dik duruşu vardı orada. Herkes şaşırdı. Daha sonra ne döndüğü de ortaya çıktı. Gezi parkının arkasından FETÖ’nün parmağı çıktı. Olaylar da dershanelerin kapatıldığı bir süreçte meydana geldi.”

BİR YORUM YAPIN 8

Fatih 7 yıl önce

Sanatçı halkın sesi olmalı. Halkı gibi düşünen sanatçıları gördükçe içimiz ferahlıyor. Tüm sanatçılar da konuşsun lütfen..

Toplam 3 beğeni

reşit 7 yıl önce

Helal olsun sana.Çakma sanatçılara duyrulur.

Toplam 17 beğeni

kuzey 7 yıl önce

Ben de çok gönülden dua ettim. Şükürler olsun ki rabbimiz Cumhurbaşkanımızı korudu dualarımızı kabul etti.

Toplam 17 beğeni

Sünbül 7 yıl önce

Sanatçının akıllısını severim

Toplam 13 beğeni

Erzurumlu 7 yıl önce

unutma batmakta okan gemiyi ilk fareler terkeder

Toplam 8 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun