Ian McKellen İstanbul'da

5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36'ncı İstanbul Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali'nin açılışı Maslak'ta düzenlendi.

Festivalin onur konuğu, Gods and Monsters, III. Richard, Yüzüklerin Efendisi serisive X-Men filmlerindeki rolleriyle tanınan, sinema tarihinin en sevilen dünyaca ünlü oyuncu Sir Ian McKellen idi.

Ünlü oyuncu Sir Ian McKellen İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak için sahneye çıktığında uzun sürü alkışlandı. Yaptığı teşekkür konuşmasında Türkiye'ye ve İstanbul'a ilk kez geldiğini ifade eden McKellen, ülkemiz insanına anlamlı mesajlar yolladı. 

Sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl Yeşilçam’ın en üretken yönetmenlerinden Barış Pirhasan, Türkiye sinema ve tiyatro tarihinin değerli oyuncusu Macit Koper ve sinemanın gelmiş geçmiş en güzel yüzlü aktrislerinden Selma Güneri, iki Altın Portakallı usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca’ya layık görüldü. Sinemaya gönül vermiş değerli eğitmen ve sinefil Mithat Alam ise Sinema Emek Ödülü ile onurlandırıldı.

BİR YORUM YAPIN 0