Evlilik programlar yayından kalktı mı?

KHK değişikliği ile evlilik programlarının yayından kaldırılıp kaldırılmadığı gündeme oturdu. Programlar birer birer 'yayındayız' açıklaması yapmaya başladı.

KHK ile evlilik programlarının yayından kaldırıldığının duyurulması ardından birer birer evlilik programlarından 'yayındayız' açıklamaları geldi. Kanallar ise yayın akışlarını değiştirdi. Peki hangisi doğru? 

Sık sık tartışma konusu olan evlilik programları hakkında RTÜK'ün Kanun Hükmünde Kararname ile evlilik programlarını yasakladığı iddia edildi. Fakat bu iddiaların asılsız olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

RTÜK AÇIKLAMA YAPTI

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, ‘’Radya ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda düzenleme yapılmıştır. Uydu kanallarında yayınlanan 0800 hatlı ‘’arkadaş bulma’’ programlarına yayın yasağı getirilmiştir. Bu kapsamda yer almayan ‘’evlilik programları’’ hakkında herhangi bir yasaklama veya düzenleme yapılmamıştır’’ denildi.

Açıklamanın ardından sosyal medyada gündem durulmadı. Birçok kişi RTÜK'ü programları kapatmadığı için eleştirirken tam aksini savunanlarda kurumu yorum yağmuruna tuttu.

SUNUCULAR BİRBİRİNE DESTEK OLDU

Evlilik programı sunucusu Esra Erol sosyal medya hesabından eleştirilere şöyle cevap verdi:‘’Biz toplumsal bir hizmet veriyoruz. Yıllardır, binlerce vatandaşımızın yuva kurmasına vesile olduk. Tamamen dürüst ve objektif bir şekilde programımızı yapıyoruz. Ahlak bekçiliği yaptığını savunanlar önyargılarını bir kenara bırakarak yaptığımız işe saygı duymak zorundadır’’ dedi.  Seda Sayan'ın da Erol'un bu açıklamasına destek verdiği görüldü.

Şimdilik yayından çıkartıldığı görülen tek program 'Kısmetse Olur' programı. Program hem cumartesi hem pazara günü yayın akışından çıkartılmış durumda.

Evlilik programları hakkında RTÜK'Ten açıklama

İLİŞKİLİ HABER

Evlilik programları hakkında RTÜK'Ten açıklama

BİR YORUM YAPIN 24

Siradan 6 yıl önce

Yapacaginiz is mi milletin ahlakini bozN bu programlar neden kalmaz

Toplam 2 beğeni

Kadir 6 yıl önce

Olamazzzzzzzz kalksın o program lar

Toplam 2 beğeni

rıza 6 yıl önce

aile kavramı ve reyting tabiki reyting

Toplam 1 beğeni

.......... 6 yıl önce

Tamamen kalksın bu iğrenç programlar bin kişiyi evlenlendirip bir milyon evliliğin düzenini kökten bozuyor yıkıyor, çünkü seviye ahlak yerlerde.... Şimdi anlamadım yayından kalktı mı yoksa tam gaz devam mı?

Toplam 7 beğeni

Ilhan 6 yıl önce

Boyle programmi olurya. Edep yok aile terbiyesi yok. Elektrik alamamislar gidin 230 volta dokanca elektrigi nasil alirsiniz bir daha Elektrik kelimesini kullanmasiniz

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun