Evlilik programları hakkında RTÜK'ten yeni karar

Yayınlanan 640 sayılı KHK ile, evlilik programına yapılacak olan yaptırımlar netleşmeye başladı.

RTÜK tarafından uygulanacak yeni KHK ile, evlilik programlarının yayın saatleri değişiyor.  29 Nisan Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yapılan yayınları yeni düzenlemeleri dikkate alan RTÜK, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan evlilik programlarının, çocuk ve gençlerin televizyon izlediği saatlerde yapılan ve onların zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkilemesinden dolayı, programların saatlerini değiştirme kararı aldı. 

Daha önce "koruyucu sembol" kullanılarak, çocukların da TV izlediği saatlerde yapılan bu tip yayınlar, şimdi koruyucu sembol olsa bile söz konusu zaman dilimlerinde yapılamayacak.

İhlallerin devam etmesi halinde, kanallara, 5 kereye kadar durdurma ve kapatma cezası verilecek. TV kanalları, program durdurma cezası alan yayınların bulunduğu saatte belgesel gibi programları yayınlamak zorunda olacak. Belgeseli yayınlamayan kanalların lisansı iptal edilebilecek.

Ayrıca yayını durdurulan programın sunucu ve yapımcıları, o saat aralığında başka bir TV kanalında yayın, program da yapamayacak.

BİR YORUM YAPIN 0