"Devem nerede çökerse orada kalırım"

Dünyayı Geziyorum Ramazan ayının manevi güzelliklerini, bereketini ve coşkusunu kutsal topraklardan yaptığı özel bölümlerle ekrana getirmeye devam ediyor.

Özlem Tunca Medine’de konuk olduğu ünlü bir Şeyh’in evinde birbirinden değerli tarihi eşyaları izleyiciler için görüntüledi. Dünyanın dört bir yanından gelen antika eşyaların korunduğu evde Sultan Abdülhamid Han’ın saatini bulan Özlem Tunca köstekli saatin uzun yıllardır hiç zarar görmeden korunduğunu söyledi.

Kâbe Kapısı’nın orijinal kilidine de rast gelen Tunca, Hac sırasında dokunmak nasip olmadı dediği altın işlemeli ipek Kâbe örtüsünü de program esnasında inceleme şansı buldu.

Özlem Tunca ayrıca her Müslümanın görmeyi arzu ettiği Hz. Muhammed’in evi olarak kabul edilen Medine’nin güzelliklerini Kanal 7 izleyicisi için ekrana taşıdı. 

Hz. Muhammed: Devem nerede çökerse orada kalırım

Ramazanın manevi güzelliklerini kutsal topraklardan evlere taşıyan Dünyayı Geziyorum ilk hafta Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etti. İslam peygamberi Hz. Muhammed’in Mescid-i Nebevi’nin her taşında emeği olduğunu aktaran Özlem Tunca, Hz. Muhammed’in Medine’de konaklayacağı zaman yaşadığı zorluğu nasıl aştığını anlattı.

Medine halkının kendisini misafir etmek için birbiriyle kavgaya tutuşmasından korkan Hz. Muhammed’in bir çözüm ürettiğini söyleyen Özlem Tunca, insanları kırmaktan çekinen Hz. Muhammed’in, ‘’Devem nerede çökerse orada kalırım.’’ diyerek Medine’de kalması ile ilgili sorunu ortadan kaldırdığını anlattı.

Böylece Tunca, Hz. Muhammed ile yedi ay boyunca aynı çatı altında kalma şerefine Eyüp El Ensari’nin eriştiğini söyledi.

Dünyayı Geziyorum kutsal toprakların izinde Ramazan boyunca her Pazar 14:55’de Kanal 7’de…

BİR YORUM YAPIN 0