Türkiye'nin Oscar adayı belli oldu

Türkiye'nin Oscar adayı, yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği "Ayla" filmi oldu.

Türkiye'nin 90. Oscar Ödül Töreni'nde "en iyi yabancı film" kategorisindeki aday adayı konumunda "Ayla" isimli film oldu. Filmin, 4 Mart 2018'de gerçekleşecek olan 90. Oscar Ödül Töreni'nde yarışıp yarışmayacağı merak konusu. 

Filmin konusu

Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş minik bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl büyük bir içtenlikle buluşturduğunun hikayesini perdeye taşıyan Ayal, savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mal olmuş 65 yıllık hikayesini anlatıyor.

"Ayla" filminin zengin oyuncu kadrosunda, Eric Roberts , Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Murat Yıldırım, Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Damla Sönmez, Mine Teber, Sinem Uslu, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mehmet Esen, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca, Burç Kümbetlioğlu, Caner Cankurtaran, Altan Erkekli, Sinem Uslu gibi ünlü isimler yer alıyor. Filmdeki koreli oyuncular ise Kim Seol (Ayla) ve Lee Kyung-Jin, Kim Byoungsoon, Johnny Young. Filmin müziklerini Fahir Atakoğlu üstlendi.

Oscar adayları 23 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. 

Ayla filmine "Oscar"lık afiş

İLİŞKİLİ HABER

Ayla filmine "Oscar"lık afiş

BİR YORUM YAPIN 0