Setini polis basan Zalim İstanbul için şoke eden suç duyurusu!

Kanal D'nin iki bölümü geride bırakan ve geçtiğimiz günlerde setini polis basan yeni dizisi Zalim İstanbul şimdi de davalık oldu. Çanakkale'de yaşayan Cevat Yaltıraklı adlı bir vatandaş, dizinin Zalim İstanbul adıyla İstanbul şehrine hakaret ettiğini öne sürerek Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kanal D'nin kısa sürede büyük ilgi gören yeni dizisi Zalim İstanbul gündem olamya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çekimlerde yaşanan kavga sebebiyle setine polis gelen dizi şimdi de mahkemelik oldu. Çanakkale'de yaşayan Cevat Yaltıraklı adlı bir vatandaş, dizinin Zalim İstanbul adıyla İstanbul şehrine hakaret ettiğini öne sürerek Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul'a hakaret edildiğini öne süren Yaltıraklı, 'İstanbul, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde evrenselliğini koruyan, uygarlıkların beşiği tarihsel bir kent olup cennetin bu dünyadaki bir izdüşümüdür. Atatürk 1927 yılında İstanbul’dan şöyle bahsetmiştir: ‘Türk milletinin gözbebeği İstanbul.’ 18. yüzyılda yaşayan bilge kişi P. Gyllus İstanbul için şu cümleleri kullanmıştır: ‘Dünyada bütün şehirler ölüme mahkum olur, fakat İstanbul, insanlar var oldukça yaşayacaktır.’ Dini motiflerle bezenmiş, dünya inanç turizminin gözdesi İstanbul çeşitli dini mabetlerin eşsiz mimarisi ile gönüllerde taht kurmuş. İstanbul’a ‘Zalim’ diyenlerin kendileri müfteri ve zalimdir. İstanbul’a zalim diye hakaret etmek kimsenin haddi değildir.' açıklamasında bulundu.

Yaltıraklı, 'İstanbul kime ve nasıl bir zalimlik etmiştir? Esas İstanbul’da yaşayanlar İstanbul’u tahrip eden ve deforme ederek İstanbul’u üzmüşlerdir. Tarihi ve kutsal İstanbul şehri bir film senaryosuna kurban edilemez ve hiç kimse de İstanbul’un varisi olamaz. Genç nesle İstanbul’u ‘zalim’ olarak argo kelimelerle tanıtmak bir çapsızlıktır.' yorumunda bulundu.

Yemin dizisi 33. bölüm özeti! Yemin dizisi 33. bölümde yaşanacaklar!

İLİŞKİLİ HABER

Yemin dizisi 33. bölüm özeti! Yemin dizisi 33. bölümde yaşanacaklar!
Müge Anlı'da tüyler ürperten itiraf: Oğlumu ben öldürdüm

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı'da tüyler ürperten itiraf: Oğlumu ben öldürdüm
Her yaptığı olay olan Alişan bakın bu sefer nasıl gündeme geldi

İLİŞKİLİ HABER

Her yaptığı olay olan Alişan bakın bu sefer nasıl gündeme geldi

BİR YORUM YAPIN 0