Yüz şekline göre eşarp bağlama

Başörtünüzü bağlarken yüz şeklinize göre bir yöntem uygulamanız gerekiyor. Yüz şeklinize göre yöntemleri sizler için bir araya getirdik.

Yüz tipi yuvarlak, kare, oval, üçgen ve dikdörtgen olmak üzere 5 çeşittir. Hangi yüz şekline sahip olursanız olun başörtünüzü doğru yöntemle bağlamalısınız.

Oval yüz şekline sahipseniz;

Şal ve eşarp bağlama konusunda sınırsız örnekler var. Oval yüz şekline sahip bayanlar bu konuda oldukça şanslı. Çünkü her yöntem yüzünüze uygun modellerdir.

Üçgen yüz şekline sahipseniz;

Şalınızı ya da başörtünüzü bağlarken üçgen şekil verin ve çenenizin tam ortasından iğneleyin. Bu şekilde yüzünüz oval ve orantılı bir görünüme kavuşacaksınız.

Dikdörtgen yüz şekline sahipseniz;

Bu yüz tipine sahip bir bayansanız mutlaka bone kullanın. Bu şekilde yüzünüz daralacak ve oval görünüme kavuşacak. Ayrıca eşarp ve şallarınızı olabildiğince gevşek bağlayın. Sımsıkı bağlanmış görünümlerden vazgeçin.

Kare yüz şekline sahipseniz;

Sizin uygulayacağınız yöntem ise; keskin yüz hattınızı gizleyip yumuşak bir görüntü kazanmak. Eşarp ve şallarınızı bağlarken çene kısmınızı sımsıkı sarmaktan uzak durarak yüzünüzü daha oval gösterebilirsiniz.

Yuvarlak yüz şekline sahipseniz;

Bu yüz tipi için en önemli kural bonenin başörtüsünden görünmemesidir. Yüzü daha tombul göstereceği için bonenizi gizlemeli ve yanaklarınızı olabildiğince örtüp alnınızı saçlarınız görünmeyecek şekilde açık bırakmalısınız.

Yazın en çok bu hatayı yapıyoruz!

İLİŞKİLİ HABER

Yazın en çok bu hatayı yapıyoruz!

BİR YORUM YAPIN 2

nurr 6 yıl önce

ama esarbi da duzgun yapicaksinki dinin sunnetini uygulayabilesin

Toplam 3 beğeni

nkontas 7 yıl önce

esarp bağlamanın yöntemi olmaz, sebebi olur. dini sulandırmayın

Toplam 18 beğeni