Ferace seçerken nelere dikkat edilmeli?

Vücut hatlarını kapatan ferace, tesettürlü kadınlar için kurtarıcı ve kadınların rahatlıkla tercih edeceği bir giyimdir. Peki ferace seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bir dış giyim parçası olan ferace, örtünen kişiler açısından vücut hatlarının belli olmasını engellediği için kişinin daha rahat hareket edebilmesini sağlar. Feraceyi tercih eden kadınlar daha kendilerini daha rahat hissedebilirler. 

Ayrıca tek tip ve uzun olduğu için üstüne altına ne giyeceğim derdine de bir son verir. Doğru kumaş seçimi ve doğru dikiş ile şık güzel bir elbise gibi de düşünülebilir. 

Feracenin mantodan farkı geniş yakalarının olmaması ve daha uzun olmasıdır.

Ferace kumaşları sıradan kumaşlar değildir. Dünyada sadece 3-4 ülkenin üretebildiği kumaşlardır.

Ferace kumaşlarının en önemli özelliklerinden biri de serin tutması, buruşmaması, yıkandıktan sonra ütü gerektirmemesi, dayanıklı oluşu, renklerinin hemen solmaması ve şık oluşlarıdır. 

   

Çamaşır suları ferace kumaşlarının rengini ve yapısını bozacağı için kullanılmamalıdır. Çamaşır makinasında 40 derecenin üzerinde yıkanmayan kumaşlardır.

BİR YORUM YAPIN 1

gülsen 7 yıl önce

ferace iyi hoş ama, istediğimiz gibi bir şey bulamıyoruz ki, yakası o kadar açıkki, eşarpla bile kapatamıyoruz, bel kısımlar oldukça dar, pullu taşlı bilmem ne, tesettüre hiç uygun değil çoğu model. mağazadaki satış elemanlarına söylediğimizde ise bu durumları neredeyse beni süpürgeyle kovalayacaklardı bir keresinde. efendim herkes böyle istiyormuş şimdiye kadar benim gibi itiraz eden kimse olmamışmış falan filan, amaç ticaret tesettür filan değil.

Toplam 20 beğeni