Makyajda yeni trend: Baking tekniği

Her sene farklı bir makyaj tekniği moda olurken, şimdi ki trendimiz ise Baking tekniği. Anlamı pişirme olan kusursuz makyajın sırrı bakalım neymiş...

 Çok eskiden beri tiyatro ve sinemada sahne makyajında Baking ( pişirme ) olarak adlandırılan bu teknik kullanılmasına rağmen şu sıralar yeni trend olarak bir çoğumuzun dikkatini çekti. Porselen gibi bir makyajınız olsun istiyorsanız yapmanız gereken tek şey aslında vücut ısınız ile makyajınızı bir bütün haline getirmek!

Cildinizin yağlı veya kuru ciltli olması size bir sorun teşkil etmesin her cilt tipi için baking tekniğini kolayca uygulayabilirsiniz. Gereken tek şey cildinizi çok çok iyi bir şekilde nemlendirmek.

baking tekniği fotoğraf ile anlatım ile ilgili görsel sonucu

baking tekniği fotoğraf ile anlatım ile ilgili görsel sonucu

 Baking tekniğini uygulamadan önce yapmamız gerekenler;

-Cildimizi yıkayıp, toniğimizi uyguluyoruz.

- Suratımıza yetecek kadar nemlendirici kremimizi de ne çok fazla ne de çok az olacak şekilde elimize alıp suratımıza uygulamaya başlıyoruz.

- Göz altımıza Baking yaptığımız zaman kırışıklıklarımızın çok fazla artmaması ve yüzümüzün tüm gün nemsiz kalmaması için göz altı nemlendiricisi ile göz altlarımızı iyice nemlendirmemiz gerekiyor.

-Nemlendiricilerin yüzünüz tarafından iyice emilmesini bekliyoruz.

Bu tekniğin bir güzel yanı da gözenekleri çok büyük ve fazla olanların gözeneklerini kusursuz bir şekilde kapatması.

Şimdi yüzümüzü ısıtmaya başlayabiliriz.İşte adım adım yapmamız gerekenler;

- Fondöteni yüzümüze uygulayalım.

Yüzümüzü ısıtmak için transparan pudra kadar etkili, bebek pudrasını kullanabiliriz. Küçük bir kaba bolca pudra döküyoruz.

-  Göz altlarımızı tüm gün sabitlemek için ve en çok gözenek problemi çektiğimiz bölgelere nemli bir makyaj süngeri ile pudrayı uyguluyoruz.

-Şimdi göz altlarımıza uygulamaya başlayabiliriz.Tampon hareketlerle çok hafif bir şekilde bastırarak ve yedirerek uyguluyoruz. 

-Burnunda çok fazla gözenek olanlar, pudrayı bol bol burnunuza uygulayabilirsiniz.

Eğer ki konturun bir ton atmasını istiyorsak, kontur yapılacak bölgenin biraz aşağısına uygulayabiliriz.

-5 dakika kadar bekliyoruz. Bu sırada göz makyajınızı yapabilirsiniz, farlarınız döküldüğü zaman göz altlarınızda ve fondöteniniz de hiç bir şekilde leke kalmıyor.

-5 dakika sonrasında ise Allık ve pudra için kullanılan büyük fırçalar ile pudrayı siliyoruz.

Makyajınızı pudra ile pişirmeniz bittiğine göre kalan makyajınızı yapmaya devam edebilirsiniz. Dilerseniz makyaj sabitleyici sprey de kullanabilirsiniz.

Artık porselen gibi duran makyajınızın keyfini çıkarabilirsiniz...

yasemin.com

BİR YORUM YAPIN 0