İş görüşmesine giderken ne giyinmeli?

Kadınlarımızı en çok zorlayan konular arasında iş görüşmesine giderken nasıl giyinmeli konusu oluyor. Bu konuda tesettürlü kadınların da dikkat etmesi gerekenler var...

İş görüşmesine giderken ne çok spor ne de çok klasik olmak gerekiyor. İkisi ortasında dengeyi sağlamak gerekiyor. Özellikle tesettürlü kadınların bu konuda işleri bir kat daha artıyor.

İş görüşmesi denildiği zaman ilk akla gelen klasik giyim ve siyahtır. Birçoğumuzun  da uyguladığı stil bu tarzdadır. Tesettür giyimine göre hem sade hem de klasik parça tercih etmeniz gerekiyor. Burada sizi zorlayacak tek konu ise tasarımların kısıtlı olması yönündedir.

Düz renk elbise ya da kalem etek sizi bu durumda kurtarabilir. Elbise tercih etmeniz sizi daha çok rahatlatacaktır. Kombin konusunda daha kolay bir seçim olacaktır. Mevsime göre bir bluz, gömlek, dış giyim ve seçeceğiniz hafif topuklu ayakkabı sizi hem sade hem şık gösterecektir. İş görüşmesinde de bu tarz giyim, sizin ciddi kendine özen gösteren biri olarak algınlanmasını sağlayacaktır.

Tek renginiz siyah olmasın

Klasik tarzın en başta gelen rengi siyah olsa da siz siyaha bağlı kalmayın. Kahvenin her türlü tonlarını kullanabilirsiniz. Mavinin tonları her zaman güven veren bir renk olmuştur. İş görüşmesinde gözü kapalı bu rengi tercih edebilirsiniz. 

Ayrılmaz ikili olarak etek-ceket kombini yapabilirsiniz. Siyah beyaz, bordo renkleri tercih edebilirsiniz. Pantolon üzeri tunik giyerek de hem klasik hem hafif spor görünebilirsiniz.

Aşırı abartılı aksesuar tercih etmeyin. Bu iş görüşmesinde konuşma anında işverenin dikkatini dağıtabilir. Küçük detaylar şıklığınız için yeterli olacaktır. Orta boy çanta kullanabilirsiniz. Kapalı model ayakkabı giyinmeye özen gösterin. Topuklu ayakkabı giyebilirsiniz ancak aşırı yüksek olmamasına dikkat çekmemesine özen gösterin.

BİR YORUM YAPIN 1

Mehmet 7 yıl önce

Fitne.Müslüman kadına, hakikaten muhtaçsa ve çalışmak zorunda kalırsa nasıl, nerede ve ne şekilde çalışması gerektiğini öğrenmesini şiddetle tavsiye ederim.

Toplam 2 beğeni