Moda ile teknoloji birleşti

Moda ile teknoloji tasarlanan kıyafetlerle gelişti. Ürün çeşidinin artmasıyla işlevselleride giderek artıyor.

Moda ile teknolojinin birleşimi birçok tasarımcının da işini kolaylaştırdı.

Kumaşlardan ayakkabıya kadar her türlü ürün ile birleşen tasarımlar teknoloji ve moda sektöründe ve teknolojide gelecek vadediyor.

İşte teknoloji ile modanın birleştiği parçalar:

İnsan DNA'sından deri ceket 

Tina Gorjanc isimli bir moda öğrencisi, 2010 yılında hayatını kaybeden modacı Alexander McQueen'in saç telinden DNA elde ederek deri üretti. Gorjans ürettiği deri ile çanta ile ceket tasarladı ve 'Teh Skin' adında bir koleksiyon çıkardı.

Bakterilerden kumaş

Suzanne Lee, şeker ve yeşil çayı özel bir teknik kullanarak yetiştiriyor. Lee, farklı bir teknik kullanarak bakteri üretiyor ve güneşte kurutarak nano lifleri elde ediyor. Ürettiği lifleri belirli aşamalardan geçirerek kumaş haline getiriyor. Bu sayede çevre kirliliği ve atık oluşumunun ez aza indirerek kumaş tasarlamış oluyor.

Nemlendiricili ve kokulu jean

Slimtex teknolojisi ile üretien JeanCare koleksiyonu nemlendirerek hoş koku yayıyor. Koleksiyonda olan pantolon ya da elbise hareket ettikçe vücut ile temas ederek diğer bölgeleri nemlendirerek hoş koku yaymasına yardımcı oluyor.

Leke tutmayan kumaş

Kullanım rahatlığıyla dikkat çeken su geçirmeyen, leke tutmayan ve az kırışan kumaşlar ev tekstilinde ve moda da çok kullanılmaya başladı. Üretilen bu kumaş üzerinde leke tutmuyor ve çok az kırışıyor.

Hologram defileler

Pınar ve Viola tekdüzelikten oldukça uzaklaşarak moda ile dijital sanatı buluşturdu. Hazırlanan bir defilede podyumdaki mankenlerin taşdığı kıayfetlerle bir süre sonra animasyon karakterlerine dönüşerek kıyafetin ruhunu sergiliyor. Hazırlanan defilenin podyumunda bir manken, giysi simülasyonları ile 3D modeller yer aldı. 

 

BİR YORUM YAPIN 0