Berlin'deki Türk kadınlarına istihdam sağlıyor

Türk kadınları ürettikleri el işi oyaları Berlin'de bulunan 'Rita in Palma' adlı atölyeye getiriyor.

Berlin'de 'Rita in Palma'nın sahibi Ann-Kathrin Carstensen, Türk kadınlarla birlikte ürettikleri otantik ve şık akseurları moda seven kadınlara sunuyor.

Bu fikrin nasıl doğduğunu anlatan Carstensen, anne gibi sevdiği kinin onu el işi sanatıyla tanıştırdığını daha sonra da moda tasarım bölümü okuyarak bunu mesleğe çevirdiğini söylüyor. Modacı, 2012 yılında ise Neuköll'de 'Rita in Palma' adını verdiği dükkanı açarak aksesuar serisini başlamış.

El emeği ürünler satılıyor

Carstensen, açtığı atölyede mekik, dantel ve iğne oyası ürünler yapılıyor. Bunları yapan kadınların çoğu ise Türk. Aynı zamanda Türk kadınlarına gönüllü kişiler tarafından Almanca dersleri verdiriyor. Türk kadınlarının hayata entegre olması içinde Carstense, sağlık ve bürokratik konularda bizzat kendisi yardımcı oluyor.

Ann-Kathrin Carstensen, son yıllarda büyüttüğü şirketinde Suriye ve Pakistan gibi ülkelerden gelen mülteci kadınlara da kapılarını açıyor.

30 kişiye istihdam sağlıyor

6 kadın şirketin direğini oluştururken toplamda 30 kişi belli aralıklarla gelerek atölyede çalışıyor. Çalışan kadınlardan birisi ise Yozgatlı Reşadiye İlhan. 56 yaşındaki İlhan, çocukken öğrendiği mekik oyası ile işlemeler yapıyor. 

Reşadiye İlhan, "Düzenli bir şekilde çalıştığım ve emeklilik maaşım yattığı için çok mutluyum" diye konuştu.

Atölyede üretilen ürünler 600 Euro'ya varan fiyatlarla marka ürünlerinin olduğu vitrinlerde satışa sunuluyor. Bu durum ise üretici kadınları onurlandırarak özgüven sağlıyor. Atölye sahibi Carstensen, yaptıkları iş için belediyelerden maddi destek beklediklerini sözlerine ekledi.

BİR YORUM YAPIN 0