Couture tasarımlar sergisi Santralistanbul'da

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “Couture Tasarımda Yaratıcı Yaklaşımlar Sergisi”, santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde açıldı.

Bilgi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Gülsen Bal’ın proje koordinatörlüğünde, Öğretim Görevlisi Şükriye Yüksel Filiz’in yürütücülüğünde hayata geçirilen sergide, hazır giyim anlayışının dışında, daha gösterişli, el işçiliği ve emeğin ön planda olduğu 40 adet tasarım sergileniyor.

Kostümler, kullanılan şifon, organze, tül gibi malzemelerin yarı transparan olması sebebiyle ışığı farklı bir şekilde yansıtan, orijinal ve estetik bir anlatıma sahip. Doğal tonlardaki kumaşlar ve alternatif tasarım malzemeleri ile oluşturulan kostümlerin üretim sürecinde, yeni formlar ve siluetler oluşturuldu.

Sergide geleneksel olanın dışına çıkılmasına, malzemelerin alışılagelmiş amaçlarından bağımsız kullanımına da vurgu yapılıyor. Kumaşların farklı dokuları, drapaj tekniği ile birleşiyor ve kimi zaman Antik Yunan dönemini, kimi zaman Ortaçağ’ı kimi zaman da zamansızlığı anlatan tasarımlar ortaya çıkıyor. 

Aynı zamanda sergi, çeşitli tasarım ögelerinin couture için süsleme, birleştirme, gibi farklı şekillerde nasıl kullanılabileceğini de gözler önüne seriyor. Bir çengelli iğne, kendi fonksiyonun dışında dekoratif amaçla kullanılabiliyor ya da bir saman rafya kıyafetin görünümünü hacimlendirmek için yardımcı öge olabiliyor.

Bilgi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “Couture Tasarımda Yaratıcı Yaklaşımlar” dersi kapsamında, Avangart bir yaklaşımla tasarladıkları kostümler, 23 Nisan tarihine kadar, moda tutkunlarının ziyaretine açık olacak.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0