Retro kıyafet modelleri

Eskitme severler için mercek altına aldığımız retro giyim hakkında bilinmeyenleri araştırdık. İşte retro stili oluşturmanın yolları...

Retro giyim 90'lı ve 80'li yıllardaki kıyafetlere denir. Sadece kıyafet değil aksesuarlar ve tarz da buna dahildir. Bu tarza sahip olan kişi sayısı genellikle sokak modası olarak adlandırılır ancak sokak modası ve retro giyim farklıdır.

Sokak modasında serbest stil denilen parçalar kullanılır. Ancak retro giyimde ise başlı başına tercih edilen modeller vardır. Aynı zamanda retro giyimin bir renk kombinasyonu vardır.

İkonik bir havası olan retro giyimde kahverengi tonları, yeşil ve parliament mavisi gibi renkler ön planda kullanılır. Süet, puantiye, ekose ve etnik desenlerde bu giyim tarzını ön plana çıkarır. 

İŞTE RETRO OLMANIZ İÇİN GİYMENİZ GEREKENLER

Retro giyimin stabil dokunuşu olan suni kürklerle size ait bir tarz oluşturabilirsiniz. İspanyol paça bir pantolonla üzerine ekose desenli bir gömlek ile suni kürk kombinini tamamlayabilirsiniz. Gömlek uzunluğunu diz üzerine kadar tercih ederek tesettür giyimde retroyu ön plana çıkarabilirsiniz. 

Kadife her sezon moda ancak retro giyimin baş tacı olan bir kumaştır. Klasik bir retroyu yansıtmak için tercih edebilirsiniz. Ayrıca ikili takım yakalayarak da tek bir kumaştan kolay bir kombin oluşturabilirsiniz.

Retro kolej stili parçası olan ekose desenini kombininiz de tek parça olarak kullanabilirsiniz. Bir ekose desenli etek, gömlek ya da trençkot ile üniversite kombinini yakalayabilirsiniz.

Puantiye desenler her ne kadar yaz havası verse de kalın kumaşlarla kış aylarında da kullanabilirsiniz. Nostaljik elbiselerle retro giyime ufak bir dokunuş yapabilirsiniz. Bu tarz genellikle özel davetlerde kullanılır. 

Etnik desenler retroda büyük anne stilini yansıtır. Bu tarz giyimi ise hem ofis ortamında hem de sokak sitilinde kullanılabilir. Kahverengi ağırlıklı bu desenlerle kış kolesksiyonunuzu da özgürce yapabilirsiniz. 

Sezonun kol saati modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun kol saati modelleri
2019'un alyans yüzük modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019'un alyans yüzük modelleri

BİR YORUM YAPIN 0