Moda Tasarım bölümü nedir? Moda Tasarım bölümü hakkında bilinmesi gerekenler

YKS sınavının ardından öğrenciler, hayalini kurdukları mesleklerin lisans ve ön lisans programları için araştırma yapmaya başladılar. Peki yetenek sınavıyla alan ve son dönemin popüler bölümlerinden olan moda tasarımı hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Moda tasarımı bölümü, öğrencilerine neleri vaat ediyor? Sizler için; moda tasarımı bölümü hakkında tüm bilinmesi gerekenleri, tek bir haber içerisinde topladık.

Moda, kişiliğimizi ve hayat tarzımızı yansıtan en önemli kavramlardan biridir. Renk, tasarım ve daha pek çok konuda ruhumuzu yansıtan bu kavram, aynı zamanda büyük bir sektör pazarını oluşturuyor. Bu pazarda en iyi şekilde var olmak ya da en iyilerin arasında bulunmak için, yetenekten ziyade akademik eğitime de sahip olmanız gerekiyor. Moda Tasarımı Bölümü, bunu sağlamak için vardır. 2020 YKS sınavı tercih döneminde de birçok genç yetenek, bu bölümü okumak için araştırmalara girmiş durumda. Özellikle son dönemlerde oldukça trend olan ve Google üzerinde taban puanları aratılan Moda Tasarımı bölümü hakkında, ne kadar bilgiye sahipsiniz? Moda Tasarımı nedir? Moda Tasarımı okumak için gerekenler nelerdir? Bu içerik sizlere, bu vb. birçok sorunun yanıtını sunuyor. Modacı, stilist olmak, kendi tarzınızı insanlara ulaştırmak istiyorsanız; bu bölümü okumalısınız. Bu bölüm hakkında en detaylı bilgiye ulaşmak için de; içerisinde olduğunuz bu haberi detaylıca okumalısınız. Öyleyse başlayalım...

moda tasarımı okumak için gerekenler

moda tasarımı okumak için gerekenler

MODA TASARIMI NEDİR?

Moda tasarımı, tam manasıyla aksesuar ve kumaşlardan oluşturulan özel giyim çalışmalarıdır. Yani sizler, hayal gücünüzü kullanıp aksesuar ve kumaş parçalarından giyilecek bir kıyafet tasarlamış olursunuz. Moda Tasarımı deyince akla sadece kıyafet gelmemeli elbette, ayakkabı ve çanta gibi parçalar için de bu kavram geçerlidir.

moda tasarımı nedir

moda tasarımı nedir

MODA TASARIMI OKUMAK İÇİN GEREKENLER

Moda Tasarım okumak için 2 önemli şeye sahip olmanız gerekir. Bunlardan biri yetenek. Çünkü bölüm, öğrencilerini yetenek sınavıyla alıyor. Sahip olduğunuz çizim yeteneğinin güçlü olması, size sınavı kazandıran en önemli etken olacaktır.

moda tasarımı okumak için gerekenler

moda tasarımı okumak için gerekenler

Bir diğer önemli olan nokta ise moda terimlerini iyi biliyor olmanızdır. Okurken, trendleri takip edip güncel giyim çizimleri yapabilmeniz oldukça önemli. Bu sayede, aynı zamanda rakibiniz de olan bölüm arkadaşlarınızın önüne rahatlıkla çıkabilmeniz mümkün.

moda tasarımı taban puanları 2019

moda tasarımı taban puanları 2019

MODA TASARIMI İŞ BÖLÜMÜ OLANAKLARI

Moda Tasarımı okuyan kişilerin çalışabilecekleri alanlar bellidir. Oldukça fazla olan moda markaları, bu alanda ilktir. Bir markaya girip burada, o büyük beğeniyle aldığımız kıyafetleri sizler tasarlayabilirsiniz. 

Ben büyük markalarda çalışmak istemiyorum diyorsanız, kendi atölyenizi açıp markanızı oluşturabilirsiniz.

moda tasarımı bölümü iş olanakları

moda tasarımı bölümü iş olanakları

Bu mesleği okurken, öğrendiğiniz ve sektör alanında uygulayacaklarınız bellidir. Şimdi de bölümde okurken öğreneceklerinize bir bakalım.

MODA TASARIM BÖLÜMÜ DERSLERİ

- Kalıp ve tasarım panosu tasarlamak/hazırlamak

- Temel sanat eğitimi

- El çizimi yöntemiyle veya bilgisayar programlarıyla model çizmek.

- Kullanacağınız kumaşın analizini yapmak

 - Kalıbı çıkarılmış modele, aksesuar tasarlamak

- Moda ile ilgili Dünya pazarı ve trendlerini bilmek

moda tasarım çizim

moda tasarım çizim

- Mesleki matematik

- Moda resmine giriş

- Giyim tasarımı ve üç boyutlu tasarım

- Bilgisayar desteğiyle kalıp hazırlama

moda tasarım mesleği maaşları

moda tasarım mesleği maaşları

BİR YORUM YAPIN 3

Gerek yok 1 yıl önce

Hayalim

Büşra 1 yıl önce

10 sinfta sıtaş veriliyormu

basak 2 yıl önce

Cok iyi moda tasarimcilar ne kadar para aliyor peki?

Toplam 1 beğeni