Dior'dan Koronavirüse karşı maske üretimi!

Dünyaca ünlü moda markaları, cerrahi maskeler için bir adım attı. Koronavirüs salgını nedeniyle satışları artan cerrahi maskelerden üreten markalar, kendi logolarını bastıkları maskeleri satışa sundular. Christian Siriano adlı ünlü modacı, sağlık çalışanlarına maske üretmeye başladı. Bünyesinde Gucci ve Balenciaga'yı bulunduran dünyaca ünlü moda grubu ile Dior da bu çalışmaya katıldı.

Dünyaca ünlü moda markası Dior, cerrahi maskeler için üretime geçti. Instagram üzerinden açıklama yapan marka, 'Hayal kurmaya devam etmek için her zamankinden daha üretken bir şekilde geri döneceğiz. Öyle ki şu an için genç  kadınlarımız, özverili bir şekilde çalışan bu paha biçilemez insanlar için maskeler üretmeyi gönüllü olarak üstlendi. Atölyelerimizin ve laboratuvarlarımızın cömertliğini bir kez daha koruyan ve güvenliğinizi sağlamak için her zamankinden daha fazla gösterilen bu hareketi gururla selamlıyoruz. Kendinize iyi bakın, biz sizin yanınızdayız.' mesajını paylaştı.

Sağlık çalışanlarının ihtiyaç duymaya başladığı maskelerin üretimine Kering Grubu da katıldı. Bünyesinde Balenciaga, Gucci ve Saint Laurent gibi markaları barındıran grup, maskelere yönelik doğan ihtiyacı gidermek için yüz maskesi üretimine başlıyor.

CHRİSTİAN SİRİANO'DAN MASKE ÜRETİMİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, Amerika'da sağlık çalışanlarının maske sıkıntısı çekmesine sebep oldu. Florida'da acil servis doktorluğu yapan bir kişinin Independent'e yaptığı açıklamada, bazı sağlık çalışanlarının kötüye giden kağıt maskeleri yıkayıp yeniden kullanmak için evlerine götürdükleri ifade edildi.

Christian Siriano

Christian Siriano

Amerikalı moda tasarımcısı Christian Siriano, bu duruma el attı ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Maskeye ihtiyacınız varsa ekibim daha fazlasını yapmak için yardımcı olacak. Hala evden çalışan ve yardımcı olabilecek tam bir dikim ekibim var." açıklamasına yer verdi.

prototipler

prototipler

Çalışmalarına hemen başlayan Siriano, yüz maskelerine ait prototip çalışmaları hakkında birkaç paylaşım yaptı. Siriano'nun sözcüsü Bianca Bianconi, maskelerin sağlık personelleri için hazırlandığı açıklamasında bulundu.

LOUİS VUİTTON'DAN ÖZEL MASKE 

Çin'in Wuhan kentinde görülmeye başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılmaya başlayan coronavirüs salgını, cerrahi maskelerin satışını da arttırmaya başladı. Yok satılmaya başlayan maskeler, moda sektörünün de ilgisini çekmeye başladı. Marine Serre, Gucci ve Louis Vuitton, kendi logolarını üstüne bastığı maskeleri 2020 sezonu için satışa sundu.

İnternet satışında stokları tükenmeye başlayan maskeler, Louis Vuitton markasında 85 dolardan satışa çıkarıldı. 

Belinizi olduğundan daha ince gösterecek kombin hileleri

İLİŞKİLİ HABER

Belinizi olduğundan daha ince gösterecek kombin hileleri

BİR YORUM YAPIN 1

sami 4 yıl önce

bu maskelerin belirli bir standartı yok mu herkes üretim yapabilir mi merak ediyorum bu günlerde herkes maske üretimine geçti