Çamur lekelerinden kurtulmak için...

Ayakkabı lekesi en çabuk nasıl çıkar? Çamur lekesini çıkarmanın pratik yöntemleri nasıldır? Ayakkabı türüne göre leke çıkarma yöntemleri nelerdir?

Yağmura hazırlıksız yakalananlar için ayakkabıların çamurlanması kaçınılmazdır! Ayakkabılarda oluşan çamur lekesi, ayakkabının türüne göre kolay çıkarıldığı gibi bazı lekelerin çıkması da bizi epey uğraştırır. İşte ayakkabı türüne göre leke çıkarma yöntemleri haberimizde...

Bez ayakkabılar

Bez ayakkabılarınıza bulaşan çamur lekesini çıkarmak, saatlerce uğraştığınız işlemlerden biridir. Burada yapılması gereken öncelikli iş çamurun kurumasını beklemektir. Çamur kurumadan temizlemeye kalkışırsanız bu işinizi daha çok zorlaştıracaktır.

Çamur kuruduktan sonra ayakkabı üzerinde kendiliğinden ufalanmaya başlayacaktır. Geride kalan lekeler için ise çamaşır makineleri kullanılabilir. Ayakkabı kullanım talimatında çamaşır makinesi yazmıyorsa bu işlemi elde yapmalısınız.

Deri ayakkabılar

Kurumuş çamur lekelerini yok etmek için nemli bir bez ile ayakkabınızı silmeniz yeterlidir. Daha sonrasında kuru bir bez ile kurulayabilirsiniz.

Süet ayakkabılar

Lekelerin en zoru süet ayakkabıları çamur lekelerinden kurtarmak için çamaşır makinesine atamazsınız. Burada yapılması gereken ise hafif nemli bez ile hafifçe ovalamaktır. Daha sonrasında kalan lekeler için ılık su içerisine birkaç damlalık bulaşık deterjanlı sudan kullanabilirsiniz. Geriye kalan son işlem ise duru su ile ayakkabıları silip kurulamaktır.

BİR YORUM YAPIN 0