Saç kepeğinden deniz tuzu ile kurtulun

Saç derisinde görülen kepek herkesin büyük derdi haline geldi. Kepek sorunundan kurtulmak için bu tariflerden faydalanabilirsiniz...

Kadın ve erkeklerin en büyük sorunlarından birisi kepektir. Kepek özellikle siyah saçta kendini çok belli eder ve rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkar. 

Kepeğin birden fazla nedeni olabilir, baş derisinin aşırı kuru ve yağlı olması, düzensiz beslenme ve kullanılan ilaçlardır. Kepek tedavisinde doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz. Kullanabileceğiniz bazı karışımlar...

1. Yöntem

Sirke güçlü bir temizleyicidir. Sirkeyi doğrudan saçınıza sürerek biraz bekletin ve yıkayın.  Sirke kepek sorununuzu kısa sürede ortadan kaldıracaktır.

2. Yöntem

Kaynatılmış yarım litre suyun içerisine 5 adet ısırgan otu saçı ilave ederek demlenmesini bekleyin. Daha sonra ılıyan bu çayla saçlarınızı yıkayın. Düzenli kullanımda kepeklerinizden kısaca kurtulabilirsiniz.

3. Yöntem

Kepekten kurtulmak için bir diğer yöntem ise, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı okaliptus yağı, birkaç damla lavanta yağı, 1 çay kaşığı deniz tuzunu ve 1 adet E vitamini güzelce karıştırarak saçınızın sürün. Karışımın saçınıza daha iyi etki etmesi için streç filmle sarın ve 2 saat bekleyin.

Verilen bu tarifleri 8 hafta boyunca haftada bir kez uygulayın. Hiçbir ürün hemen etki etmeyeceği için düzenli kullanım önemlidir.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0