Türk kahvesini yanlış pişiriyoruz!

Ünlü aşçı Mehmet Gürs, Türk kahvesinin yanlış pişirildiğini ifade etti.

Ünlü aşçı Mehmet Gürs, NTV'de yayınlanan programa konuk oldu. Ünlü aşçı Gürs, Türk kahvesinin nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi.

Gürs, kahve pişirmede en önemli detayın, doğru kavrulmuş, doğru öğütülmüş bir çekirdeğin çok önemli olduğunu aynı zamanda doğru pişirilmiş bir kahve olduğunu söyledi. Kahvenin ağır ateşte pişirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Gürs, Türk kahvesinin temel sıkıntılarından bir tanesinin çekirdeğinin çok iyi olmadığını ve doğru çekirdekle pişirilmesi gerektiğini belirtti.

Yoğun tat ile acılık arasında bazen kavram kargaşasının olduğunu belirten Gürs, kahvenin temelinin 'acı' değil, 'tatlı' bir meyve olduğunu söyledi. Gürs, kahvenin yanlış kavurarak, yanlış pişirerek, fazla pişirerek ve uzun tutarak acılaştırıldığını, acı olduğu için insanların yanında tatlı bir şeyler yeme gereksimi duyduğunu, oysa kahvenin özünün tatlı olduğunu vurguladı. 

Kahveyi soğuk su ile pişirmenin yanlış olduğunu belirten Gürs, oda sıcaklığı ve üstü ile kahveyi pişirmek gerektiğini, en önemli püf noktanın pişirme süresinin kısa olması olduğunu ifade etti. Kısa sürede pişen kahvenin kokusunu alabildiğimizi, tadının acı olmadığını, Türk kahvesinin doğru yapıldığı takdirde severek içileceğini söyledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

fatih 7 yıl önce

Brazilyadan gelen Türk kahvesi :D bizde zannediyorduk ki Türk kahvesi Türkiyeden. Meğer Türk kahvesi yapımı pişirilmesi adına Türk Kahvesi diyorlarmış. :S

Toplam 1 beğeni