Evde ipek şal/eşarp temizliği nasıl yapılır?

Sevdiğiniz şal ve eşarpları evinizde temizlerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte o kriterler...

Evinizdeki en sevdiğiniz eşarp ve şalları, kuru temizleme yöntemi ile güvenli bir şekilde temiz tutmak mümkün. Bu yöntem her ne kadar şallarınızı/eşarplarınızı temizlese de maddiyat olarak sizi yıpratabilir.

Bu yüzden temizlik işlemini evde yapmanız gerekebilir. Peki evde eşarp/şal temizliği yaparken nelere dikkat edilmeli?

Temizlikle ilgili bilmeniz gereken ilk şey, normalde çamaşır yıkadığınız deterjanı kullanmamak olacaktır.Bunun yerine İpek Eşarp Şampuanı ya da normal bir şampuan kullanabilirsiniz.

Suyun özellikleri:

İpek eşarp/şal temizliği yapılırken kullanılacak suyun klorlu ya da kireçli olmamasına dikkat edin. Temizliği çeşme suyu ile yapacaksanız suyu kaynatıp, ılıklaşması için biraz bekleyin.

Suyun sıcaklığı:

Suyun sıcaklığının ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamasına dikkat edin. İpek şal/eşarplarda en ideali ikisinin arasıdır.

Yıkama:

İpek şal/eşarplarınızı temizlerken buruşturmamaya, çitilememeye, sıkmamaya önem gösterin. Yıkandıktan sonra bol su ile durulayın.

Sıkma:

İpek eşarp/şalları gereğinden fazla sıkmak zarar vereceğinden dolayı çok hafif bir şekilde sıkmalısınız.

Makine ile yıkama:

Makinenizde ipeklere özel bir alan varsa onu seçin. Eğer yoksa en hassas programı seçip sonrasında gerçekleştirecek olan sıkma kısmını kullanmayın. Yıkama sıcaklığı en fazla 30 derece olmalı.

BİR YORUM YAPIN 0