En kolay pesto sosu nasıl yapılır? Pesto sosu yapmanın püf noktaları

Makarnaya en çok yakışan sos pesto sostur. Sizde makarnacılarda yediğiniz ve çok beğendiğiniz pesto sosu evinizde yapabilirsiniz. Çok basit bir yöntemle pesto sosu yapmak isterseniz hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Pesto sosu, İtalya'nın Cenova bölgesinde ortaya çıkan, içerisinde zeytinyağı, çam fıstığı, parmesan peyniri, sarımsak ve fesleğen bulunan bir sostur. Pesto, İtalyanca da dövülmüş ve ezilmiş anlamına gelir. Tüm malzemeler bir havanın içerisinde dövülerek yapılıyor. Pesto sosunda fesleğen yerine ıspanak ya da roka da kullanılıyor.  İster ekmek üzerine, isterseniz de makarnalarınızı tatlandıracak bu leziz fesleğenli sosu hazır almak zorunda değilsiniz. Pesto sos aracılığıyla makarnalarında farklı bir tat yakalamak isteyen birçok kişi, internet üzerinde Pesto sos tarifi hakkında araştırmalarına devam ediyor.  Pesto sosunun yapılışı şu şekilde...

  • Pesto sosun en bilinen kullanım alanlarından biri makarnalardır. Özellikle penne, fettucini ve İtalyan mantısı tortellininin üstünde kullanılmaktadır.
     
  • Salatalarda, sandviçlerde, et ve tavuk yemeklerinde de çokça kullanılmaktadır. Pesto sos yalnız olarak da tüketilen bir sosdur.

 

Chimichurri (Çimi çuri) sos nedir ve Chimichurri sos nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERChimichurri (Çimi çuri) sos nedir ve Chimichurri sos nasıl yapılır?

PESTO SOSU TARİFİ:

MALZEMELER

3 diş sarımsak
Deniz tuzu 
50 gram çam fıstığı
50 gram parmesan peyniri
değirmen kara biber
bir su bardağı zeytinyağı
üçte bir demet fesleğen
2-3 çay kaşığı tuz

Gravy sos nedir ve nasıl yapılır? Gravy sosu için tarif ve püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERGravy sos nedir ve nasıl yapılır? Gravy sosu için tarif ve püf noktaları

YAPILIŞI

Önce fesleğenleri iyice yıkayın ve yıkadıktan sonra kurutun. Tavada orta ateşte çam fıstıklarını ekleyip kavurun.

Blendırda önce zeytinyağı, sonra sarımsakları, tuzu, biberi, fesleğeni, fıstıkları, parmesan peynirini ekleyip karıştırın. 

Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra sosu cam bir kavanoza alın ve buzdolabında 1 hafta saklayın. Derin dondurucuda da 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz. 

Soya sosu nedir ve ne işe yarar? Soya sosu eklenebilecek tariflerİLİŞKİLİ HABERSoya sosu nedir ve ne işe yarar? Soya sosu eklenebilecek tarifler

Pesto sosu ile şunları yapabilirsiniz;

Pesto soslu makarna, pesto soslu pilav, pesto soslu pizza, pesto soslu kanepe, pesto soslu sandviç, pesto soslu salata, soslu ızgara ette kullanarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 1

yunus 3 yıl önce

Evet ya biz pesto sosu olmadan yaşayamıyoruz. :) 48 yasındayım ilk kez duydum. Daha neler duyacağız. demek geri kalmışız.

Toplam 2 beğeni