Baklava şerbeti nasıl yapılır? Tam kıvamında baklavanın şerbeti...

Bayramın vazgeçilmez tatlılarından olan baklavanın şerbetini hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmekte fayda var. Hem baklavanın çıtır olması hem de hazır alınmış gibi kıvamını tutturmak istiyorsanız bu yazımıza göz atmalısınız. Peki, baklavalara lezzet veren baklava şerbeti nasıl yapılır? Gelin birlikte göz atalım...

Her tatlının şerbet ayarı sıcaklığı farklıdır. Şekerpare, kalburabastı gibi hamurlu tatlılarda şerbetin çok sıcak olması ve koyu olmaması gerekir ki tatlı şerbeti çabuk çeksin. Baklavaya gerçek lezzetini veren şerbetidir. Şerbet doğru yöntemler uygulanmadan yapıldığında baklava ya çok yumuşak ya da çok sert olabilir. Yufkası tek tek açılan tatlılarda tatlının çeşidine göre şerbet ayarı değişiklik gösterir. Örneğin burma baklava gibi hamur yoğunluğu az ve gevrek tatlılarda şerbetin ılık, tatlının soğuk olması lazım ki gevrekliği kaybolmasın. Sizler de hazırladığınız baklavaya şerbet nasıl yapılır öğrenmek isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Çıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava İLİŞKİLİ HABERÇıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava

BAKLAVA ŞERBETİ YAPIMI:

MALZEMELER

40 santimlik yuvarlak bir tepsi baklava için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 iri dilim limon
Bir çay kaşığının üçte biri tuz

baklava şerbeti nasıl yapılır

baklava şerbeti nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle şeker, su, tuz ve limonu tencereye koyup, ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Bu ilk karıştırmayı yapmazsanız şerbet daha çabuk şekerlenecektir.

Eğer içine limonu kabuklu atmayacaksanız, çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce ekleyin. Şerbeti ocaktan almadan hemen önce eklerseniz, şerbet şekerlenir.

Tatlı şerbeti yapmanın en kolay yolu! Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür? Baklava şerbeti...İLİŞKİLİ HABERTatlı şerbeti yapmanın en kolay yolu! Tatlı şerbeti sıcak mı dökülür? Baklava şerbeti...

baklava şerbeti nasıl yapılır

baklava şerbeti nasıl yapılır

Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın daha sonra 30 dakika kaynatmaya devam edin. Şerbetin kıvamı oldukça koyu olmalıdır ki, tatlı şerbeti hemen içine çekip hamurlaşmasın.

Gevrek bir tatlıysa şerbeti ılıyana kadar  bekletip ardından tatlıya dökün. Tatlınız biraz kalınsa ve sertse şerbeti ocaktan alır almaz dökün ve üstünü kapatın ki sert kalmasın.

Şerbeti bekletme süresi oda sıcaklığına bağlı olarak değişiyor. Eğer tatlı sıcak bir yerde ise şerbeti 15 dakika bekletmek yeterli.

Soğuk bir mutfakta ise 10 dakika bekletmek yeterli.

Afiyet olsun...

Ramazan Bayramında yapılması gereken ibadetler nelerdir? Ramazan Bayramının yeri ve önemi

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan Bayramında yapılması gereken ibadetler nelerdir? Ramazan Bayramının yeri ve önemi
Bakanlık sağlıklı bayram sofraları için 12 öneride bulundu! Bayramda yenilmesi gereken besinler

İLİŞKİLİ HABER

Bakanlık sağlıklı bayram sofraları için 12 öneride bulundu! Bayramda yenilmesi gereken besinler

BİR YORUM YAPIN 10

Zonguldaklı 1 yıl önce

Uzmanlar duymasın.

Haydar 4 yıl önce

Her şeyi yazmışsınız da baklavanın sıcak olup olmaması gerektiğini yazmamışsınız. Onu belirtirseniz sevinirim.

Toplam 9 beğeni

BERFİN 4 yıl önce

hemen baklava yemek istiyorum

Toplam 2 beğeni

canan 5 yıl önce

Mutiş

Toplam 1 beğeni

Yks 6 yıl önce

Herşeyin azı yarar çoğu zarar demiş atalarımız

Toplam 5 beğeni

HalitBinVelit 5 yıl önce

Bu Şerbetin Şekerinin azıda Çoğuda zarar.. :)

Toplam 8 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun