Elektrik faturanızı düşürmenin yöntemi

Elektrik faturanızın yüksek gelmesinin sebeplerini biliyor musunuz?

Faturanız sadece kullandığınız elektrikli aletler yüzünden değil kapatmanıza rağmen elektrik tüketen cihazlar yüzünden yüksek geliyor olabilir.  Bu cihazları sadece kapatmanız değil fişten de çekmeniz gerekir. İşte kapalı olmasına rağmen elektrik tüketen o cihazlar...

Şarj aleti: Telefonunuz takılı olmasa da eğer şarjınız prize takılıysa elektrik tüketmeye devam edecektir.

Bilgisayarlar: Sadece ekranları kapatılan bilgisayar ve laptoplar enerji harcamaya üst düzeyde devam eder. Fişlerini çektiğiniz bilgisayarlarınız sayesinde yılda ortalama 350 lira tasarruf edebilirsiniz.

TV alıcısı: Televizyon alıcınız kumandayla kapattığınızda elektrik tüketimine devam ediyor. Üstelik bu durum maliyeti 5 kat arttıran bir gerçek.

Televizyon: Yalnızda kumandanın güç düğmesinden kapatılan televizyon yılda yaklaşık 90 liranıza sebep oluyor.

Zamanlayıcısı olan cihazlar: Zamanlayıcısı olan cihazların ayarlandığı zamanda çalışması için o süreye kadar elektrik harcaması kaçınılmaz bir gerçek. Eğer cihazın zamanlamasını kurmadıysanız prizden çekmeniz en iyisi.

Prize takılı fişler: Prize takılı fişler, sadece elektrik tüketimi açısından değil cihazlarınız açısından da zararlıdır. Eğer ani yaşanan bir güç dalgalanması gerçekleşirse bu fişler dalgalanmayı cihazınıza iletip cihazınızı yakabilir.

Evde klima bakımı ve temizliği

İLİŞKİLİ HABER

Evde klima bakımı ve temizliği
Su faturasını azaltmak için bunları yapın!

İLİŞKİLİ HABER

Su faturasını azaltmak için bunları yapın!
Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek 3 tarif

İLİŞKİLİ HABER

Pazar kahvaltılarınızı şenlendirecek 3 tarif

BİR YORUM YAPIN 4

naniiii 6 yıl önce

açıklamaların çoğu doğdu ama elektrik dağıtım şirketleri faturaları çok şişiriyor devlet hiç müdahalede bulunmuyor sonuçta milli sermaye sadece taşeronlara kiralık özelleştirmenin millete etkisi ve eksisi

Toplam 4 beğeni

ahmet 6 yıl önce

TV ve bilgisayar tamam, fakat şarj aleti ve stand by konumu çok abartılıyor. şarj aletleri 365 gün takılı kalsa dahi toplam harcamanın binde biri bile etmiyor. evinizde yüzlerce şarj aleti takılı değilse tabii.

Toplam 3 beğeni

ali 6 yıl önce

dogudakilerin kaçak kayıplarını biz ödemezsek gelen faturadan şikayetci degiliz.kullandıgımız öderiz.lakin arkadaşındedigi gibi 50 tl kullanıyon 150 tl ödüyon.bakıyorsun kaçak kayıp dagıtım abüdük gübüdük fatura şişmiş

Toplam 5 beğeni

Biri 6 yıl önce

Harcadığımız elektrik 50 TL gelen fatura 125 lira. Bu sadece şarj aletiyle bilmem neyle olacak iş değil.

Toplam 24 beğeni