Kedi ve köpek tüyü nasıl temizlenir?

Kedi ve köpek besleyenlerin yaşadığı en büyük dert, tüylerinin evin her yerinde karşılarına çıkmasıdır.

Bazen halılarda bazen de koltuklarda, en kötüsü de kıyafetlerin üzerinde gördüğümüz tüyleri en pratik şekilde temizleme ve en aza indirme yöntemini sizler için derledik. 

- Koltuk üzerinden tüyleri temizlemenin en etkili yöntemi süpürmektir. Ancak gün içinde koltuk defalarca tüyle kaplandığı için koltuk temizliğinde de hızlı ve pratik çözüm olan silikonlu rulolardan kullanabilirsiniz. 

- Halıdaki tüyleri temizlemek için kullanabileceğiniz en işe yarar aletler ise fırça ve çekpastır. Halıyı nemli bir bezle silerek başlayın. Daha sonra çekpasla tek yöne doğru tüyleri toplayın. 

- Kedi, köpek tüyleri yere bastığımız için en çok çoraplar üzerinde olur. Tüylerin diğer giysilere bulaşmasını engellemek için çoraplar için ayrı bir çamaşır sepeti oluşturun. Yıkarken de ayrı yıkamaya özen gösterin.

Tüylerin daha iyi gitmesi için çamaşır kurutma makinesi kullanın. Çamaşır kurutma makinesi kullanan hayvan sahipleri oldukça rahat ettiğini söylüyor. Makine çamaşırları kuruturken tüyleri topluyor. Giysilerin ya da nevresimlerin üzerine yapışan tüylerden kurtulmanın en etkili yolu bu.

Tüy sağlığı için dikkat edilmesi gereken en önemli kriter mama seçimidir. Tavuklu mamalar özellikle bazı kedilere alerji yapar ve daha çok tüy dökmesine sebep olabilir. Eğer siz de böyle bir durum yaşıyorsanız bir süre balıklı mama ya da farklı mamaya geçerek tüy dökmede değişiklik olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz. 

Kedi ve köpeklerinizin tüy bakımını ihmal etmeyin. Bunun için kaliteli bir fırça ve tarama eldiveni edinin.

 

Kedinizde bu belirtiler varsa dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Kedinizde bu belirtiler varsa dikkat!

BİR YORUM YAPIN 0