Demlik nasıl parlatılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezi çayın lezzeti bir yana demlikler de yarattığı lekeler bir yana...İşte demliğinizde zamanla oluşan kireç ve sarı lekelerden kurtulmanın basit formülleri

Çay zamanla demlikleri sarartır ve parlaklığını yitirmesine sebep olur. Hatta zamanla bu durum koku yapar bir hale bile gelir. Çay keyfinizi kaçırmamak için basit bir yöntemle bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Demliğinizin içini suyla doldurun, suyun içerisine birkaç kaşık limon tuzu ekleyerek kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra bol suyla durulayın. Bu yöntem sayesinde hem çaydanlığınızdaki lekelerden hem de kireçten kurtulacaksınız.

Peki ya çaydanlığınızın dış görüntüsü?

İlk gün ki gibi parlak bir çaydanlığa sahip olmak istiyorsanız içini yukarıdaki yöntemle temizledikten sonra dışı içinde bir miktar sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. İster bu karışımla demliğinizi ovun isterseniz bu karışımın içerisinde belirli bir süre çaydanlığınızı bekletin. Her iki yöntemde de sonuç ilk gün ki gibi parlak çaydanlık olacaktır.

Ekmek kızartma makinesi nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ekmek kızartma makinesi nasıl temizlenir?
Dolaba konulan buzun kokması nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Dolaba konulan buzun kokması nasıl önlenir?
Bisiklet nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Bisiklet nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 1

asım 6 yıl önce

sakın alüminyum kap kullanmayın. alzaymirin baş sebebbi. tarım bakanı bunları açıklamalı ama naf,le. ağalar başka işlerle uğraşır.asıl işe biz bakarız.

Toplam 4 beğeni