Su faturasını azaltmak için bunları yapın!

Yüklü miktarda gelen su faturalarını bazı basit püf noktalarla azaltmak mümkün. İşte su faturasını azaltmanın yolları...

Su tüketimi konusunda bilinçli olmayan insanlar gereksiz yere kullandıkları sular ile hem doğal kaynakların kurumasına hem de su faturasının kabarık gelmesine neden olmaktadır. Bu sebeple suyu kullanırken tasarruflu olmak ve bazı püf noktalara özen göstermek gerekir. 

İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Bahçeli bir eve sahipseniz ya da balkonunuzda yetiştirdiğiniz bitkileri sulamak için hortum kullanıyorsanız, hortumun uç kısmına debi yerleştirebilirsiniz. Böylelikle sudan büyük oranda kar sağlarsınız.

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin içinde yer kalmayacak şekilde doldurduktan sonra çalıştırın. Makine dolu olsa bile endişeye kapılmayın, makinenin dolu olması temizliği engellemeyecek.

Bunaltıcı sıcaklarda sürekli duş almak su faturanızı büyük ölçüde etkileyecektir. Bu kısımda boş yere akan suyu önlemek için saçınızı şampuanlama kısmında suyu kapatın. Böylelikle suyun boşu boşuna akmasını önleyeceksiniz.

Tuvaletteki sifonun akıp akmadığından emin olun. Aynı zamanda sifonun içerisine içi hava dolu pet şişe koyun. Böylece kabın içine daha az su dolacak ve daha çok tasarruf edeceksiniz.

Elektrik faturanızı düşürmenin yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Elektrik faturanızı düşürmenin yöntemi
Bengü düğün hazırlıklarına başladı!

İLİŞKİLİ HABER

Bengü düğün hazırlıklarına başladı!
Kaliteli ısı yalıtımı nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kaliteli ısı yalıtımı nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Tesisatçı 6 yıl önce

son önermede rezervuar içine konulacak pet şişenin içi hava dolu değil , su dolu olmalı. Aksi taktirde rezervuarın içinde bir hacim oluşturmaz ve tasarruf sağlamaz.

Toplam 6 beğeni