Saçlar nasıl yıkanmalı?

Saçlarınızın olduğundan daha sağlıklı görünmesi için yapmanız gerekenleri sizler için açıkladık. İşte sağlıklı saçlar için yapmanız gerekenler...

Cansız, güçsüz, yıpranmış ve dökülmeye yatkın olan saçların böyle olmasının nedenlerinden birisi de banyo esnasında saçların doğru bir şekilde yıkanmamasından kaynaklanır. Basit ama etkili olan bazı teknikleri uygulayarak sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün.

Peki sağlıklı bir saç yıkama nasıl olur?

1- Saçınızı yıkarken hep aynı şampuanı kullanıyorsanız, bir an önce bu alışkanlığınızdan kurtulmalısınız. Aksini yaparsanız bir zaman sonra saçınız bu şampuana alışır ve tepki vermemeye başlar. Bu nedenle iki ya da üç tip şampuanı belirli aralıklarda değiştirerek kullanmalısınız. Ph değeri 5,5 ile 6,5 olan şampuanları seçmekte yarar var.

2- Banyo yaparken saçınızı 2 defa şampuanlamaya gerek yok. Her gün banyo yapıyorsanız günde 1 defa köpürtmek faydalı olacaktır.

3- Saçınızın her yerini ıslattığınızdan emin olduktan sonra şampuan işlemini uygulayın. Böylelikle şampuan saçınıza daha etkili nüfuz eder ve köpürtür.

4- Yıkama esnasında ilk önce saçınızı ıslatın daha sonra şampuanı dökerek kafanızın çeşitli bölgelerini ovalayın. Ovalama işlemini tırnaklarınızla değil de parmaklarınızla yapmalısınız. Böylece kafa deriniz zarar görmeyecektir.

5- Saçlarınızı aşırı sıcak suyla yıkamamalısınız. Sıcak su kremin etkisini azaltacağından dolayı soğuk suyu tercih ederek saçın nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklarda kepek saç tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda kepek saç tedavisi

BİR YORUM YAPIN 0