Perdeleri kar gibi yapan yöntem bulundu! Perde nasıl yıkanır?

Senelerdir annelerimizin evdeki tülleri beyazlatmak için yaptığı yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Tül perdeleri yıkarken deterjan kısmına atacağınız bir çay kaşığı toz şeker hem perdelerin beyaz olmasını hem de lekeler varsa gitmesini sağlıyor. Bu yöntemi denediğinizde sizler de çok beğeneceksiniz. Peki perdeleri kar gibi yapan yöntem nasıl uygulanır? İşte sorumuzun yanıtı:

Yıllardır ev dekorasyonun vazgeçilmezi olan perdeler, bembeyaz olması için kadınların farklı farklı yöntemler denediği bir eşyadır. Kirli hava, güneş, sigara dumanı ve kalorifer isi gibi birçok nedenden dolayı çok çabuk kirlenen perdelerinizi kolay yöntemlerle pırıl pırıl eskisinden daha güzel bir şekilde yapmanız mümkün. Çamaşır suları, toz şekerler, sirkeler derken geçmişe kadar uzanan annelerimizin uyguladığı perde temizleme sorununa çözüm bulundu. Çok çabuk deforme olup yıpranmaya ve eskimeye başlayan perdelerini yıpratmadan kısa sürede kar gibi beyaz yapacak yöntem haberimizin detaylarında ulaşabilirsiniz.

Yapacağınız işlem oldukça basit;

- Bulaşık makineleri için kullandığımız tabletleri perdeleri yıkarken kullanabilirsiniz.

- Çamaşır makinenizin içi kısmına yani tüllerinizin arasına koyup 30 derecede çalıştırın.

Bir başka yöntem ise toz şeker yöntemi ;

Çamaşır makinesinin deterjan bölümüne koyacağınız 2 kaşık toz şeker ile perdelerinizdeki sarı lekelerden kurtulabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Yasemin 7 ay önce

Sakın bulaşık makinesi tableti kullanmayın. Ben de denedim yepyeni perdem daha makineden çıkarmadan her yeri yırtılmış paramparça olmuştu. Yeni perde almak zorunda kaldım.

Özlem 2 yıl önce

Bulaşık tableti Güneşligimi yıprattıgini düşünüyorum .. sonuc: elimle hafif çektiğimde dahi yırtılan bir güneşlik

Toplam 1 beğeni

Nergis 3 yıl önce

Bulaşık makinesi detarjanı perdeleri çok yıpratıyor Hiç önermem

Toplam 5 beğeni

Filiz 3 yıl önce

Bende bulaşık tableti ile yıkadım çok kötü yıprandı sakın yıkamayın

Toplam 7 beğeni

Șirin 3 yıl önce

Bulașık makinesi tableti perdeleri yıpratıyor

Toplam 11 beğeni

Betül 3 yıl önce

Kesinlikle ben yeni tulumü yiprattim bu yüzden kimse kullanmasin

Toplam 12 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun