Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulma yolları

Buzdolabınızdaki inatçı kokulardan hesaplı yollarla kurtulabilirsiniz...

Yiyecek ve içeceklerimizi güvenle sakladığımız buzdolabımız bazen en büyük sorunumuz olabiliyor. Sebebi kapağını açtığımızda yayılan kötü koku. Birde bu kokunun yemeklere bulaşması bizi çileden çıkarıyor. Elektrik kesintisi, kapağı açık kalan yemekler yada unutulmuş sebze ve meyveler yüzünden oluşan bu kokudan çok kolay yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

İşte buzdolabınızdaki kötü kokudan kurtulmanın yolları;

-Elma sirkesini suyla karıştırıp buzdolabınıza koyun. Antiseptik özelliği ile bakterileri temizlerken kokunun da gitmesini sağlar.

-Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız bir kapa karbonat koyarak dolaba yerleştirin. Günlük kokuların da oluşmamasını istiyorsanız dolabınızda her zaman karbonat bulundurabilirsiniz.

-Çay bardağına biraz süt koyarak ağzı açık şekilde buzdolabına bırakın. Süt kokuları kendine çekme ve hapsetme özelliğine sahiptir.

-Bir gün önceden kalan çay posasını bir tabağa koyup buzdolabına koyun. Üzerine bir dilim de limon koyarsanız etkisi daha çok artacaktır.

-Bir bardak yeni çekilmiş kahvenin içine bir kaç tane pirinç atın ve gece buzdolabınıza bırakın. Sabah kalktığınızda kötü kokudan kurtulmuş olacaksınız.

 

Çocuklar için 3 farklı kurabiye tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklar için 3 farklı kurabiye tarifi
Diş eti rahatsızlıkları ve kanaması neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Diş eti rahatsızlıkları ve kanaması neden olur?
Siyah İnci'nin oyuncuları çekimden kaçtı!

İLİŞKİLİ HABER

Siyah İnci'nin oyuncuları çekimden kaçtı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0