Buz kalıplarının en farklı kullanım alanları

Buzluğunuzda bulunan kalıplardan birbirinden farklı şekillerde yararlanabilirsiniz. İşte çikolata yapımından salata sosu yapımına kadar buz kalıplarının farklı kullanım alanları…

Buz kalıplarını sadece buz yapmak için kullanıyorsanız haberimizi okuduktan sonra fikriniz değişecek. 

İşte buz kalıplarının farklı kullanım alanları

-Buz kalıplarını kullanarak her zaman hazırda bulunan salata sosları yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey zeytinyağı, dere otu ve limon suyundan oluşan salata sosunu buz kalıplarının içine dökerek dondurmak. Lazım olduğu zaman kullanmak üzere buzlukta muhafaza edebilirsiniz. 

-Bir bardağın içine su doldurun ve içine bir tatlı kaşığı kahve atın. Daha sonra bu karışımı eşit bir şekilde buz kalıplarının içine koyun ve dondurun. Soğuk kahve yapmak istediğinizde bu kahveli buz kalıplarını kullanın.

-2 tablet çikolatayı eritin ve buz kalıplarının içine akıtın. Daha sonra üstüne istediğiniz bir meyveyi ekleyin ve dondurucuya koyun. İşte canınınız tatlı çektiğinde yiyebileceğiniz çikolata topları hazır.

-Tavuğu haşladıktan sonra suyunu saklıyorsanız bu öneri tam size göre. Tavuğun haşlama suyunu buz kalıplarının içine dökün ve dondurun.Böylece pilav yaparken her zaman kullanabileceğiniz tavuk suyunuz hazır olur. 

-Buz kalıplarının içine üzüm ya da böğürtlen gibi taneli meyveleri atıp dondurun. Donan meyveli buzları suyunuzun içine atın. İşte lezzetli detoks suyunuz. 

Bebeklere bot giydirilmeli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere bot giydirilmeli mi?

BİR YORUM YAPIN 0